Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fed tutanakları, ardından Fed Başkanı Powell’ın son açıklamalarıyla bölge başkanlarının birbirini teyit eden görüşleri, önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını önemli ölçüde verdi. Mart ayından önce tahvil alımlarının bitirilmesi, mart ayından itibaren de faiz artırımlarının başlaması ve 3-4 defa faiz artışı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Bu gelişmeler ışığında önümüzdeki dönemde Fed ve Faiz artırımlarının küresel piyasalarının en önemli gündem maddesi haline geleceğini Hürriyet’teki köşesinde yazan Zeynel Balcı, dış borsalarda çıkış trendleri ve iyimserlik korunsa da risk iştahındaki zayıflama ile birlikte geçen hafta görülen kâr satışları biraz derinlik kazanmaya başladığını belirtiyor. Bunu da olağan karşılamak gerektiğinin altını çizsen Balcı, piyasalarla ilgili öngörülerini şöyle sıralıyor:
Cuma günü ABD’de 2021 yılı 4. çeyrek bilançoları açıklanmaya başladı. Muhtemelen ilk 3 çeyreğin devamı olarak son çeyrek bilançoları iyi gelecektir. Ancak 2022 yılı için aynı parlak bilançolar tekrarlanabilir mi sorusuna evet cevabını vermek zor. Borsaların yeni zirve denemelerinde ucuz ve bol likidite yanında ekonomilerdeki büyüme ve yüksek şirket kârlılıklarının katkısı da önemliydi. Dış borsalarda olumlu hava bu aşamada korunmakla birlikte daha temkinli bir görünümünden söz etmek mümkün.
Önümüzdeki haftanın önemli gündemlerinden biri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı ve faiz kararı olacak. Faiz oranının yüzde 14’e indirildiği toplantının ardından yapılan basın duyurusunda, “Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir” ifadelerinden hareketle bu ve mart ayına kadar olan toplantılardan bir faiz indirim kararının çıkmayacağı izlenimi ediniliyor. Ayrıca enflasyon ile TCMB gösterge faiz oranı arasındaki makas 22 puana çıkmış durumda. Eksi faiz büyümeye devam ediyor. Bu görünüm enflasyondan korunma gerekçesiyle döviz, gayrimenkul gibi geleneksel yatırım araçlarına ilgiyi arttırdı. Kur geçişkenliğine bağlı olarak döviz kurlarına olan ilginin enflasyondaki yükselişe katkısı biliniyor. Bu çerçevede Borsa İstanbul’un da bu gerekçe ile bir parça ilgi odağı olduğunu söylemek mümkün.
TCMB gösterge faiz oranı düşse de mevduat, kredi, gösterge tahvil ve hazine borçlanma faiz oranları (piyasa faizi) enflasyondaki artışla birlikte yükselmeye devam ediyor. Özetleyecek olursak, faiz indirimlerinin aşağı yönlü ekonomik gerekçe ve marjlarının pek kalmadığı gibi bir durum oraya çıkıyor. Ancak yine de 20 Ocak’taki TCMB toplantı sonuçlarını ve faiz kararını görmek doğru olacak.
Fed küresel piyasaları karıştırdı
Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler
Geçen gün ben de İhlas gazetesine girdim Allah bunları ıslah etsin 1500 param uçtu girişi çıkış yaptım ama ne hikmetse ihlaaş haber ajansı nereye gidiyor bilmiyorum hergün 100/10 vuruyor tavan
İhlas gazete batırdı beni.
tebrik ediyorum.iyi batmalar
her haberin altına aynı şeyi yazmaktan sıkılmadın. yatırmasaydın.
Faiz sıfıra insin enflasyon yüzde 280 olur. Dolar 50 liraya çıkar. Reis ekonominin kitabını yazar
Piyasalarda gercek ederine ulaşamamış havacılık, turizm, bankacılık gibi sektörler var. Eninde sonunda bunlarda yürüyecek. Pandemi etkisi azaldı galiba. Omicron varyantı var. Artık normalleşme, seyehat, turizm artar. Bankacılık nasıl bilemem. Ama gercek ederine bu sektorler de yavaş yavaş gidecekler bence. Bu sektorler piyasanin gerisinde kaldı bana göre
Şirketler işi soyguna çevirdiler. $ düştü, Zamlar dur durak bilmiyor, halkı soyup soğana çevirdiler. Bunlara sivil tepki gerekli.
Ostim VAKBN SKBNK İHLGM MRGYO OZGYO METRO ADESE GMTAS BOBET İHLGM MRGYO
yukarıdan aşağıya doğru uçmasın...
Bazı hisseler ki durumları çok iyi olmasına rağmen patinaj yapıyorsa, yabancılar da çıktığı söyleniyorsa çok fazla şey ummamak gerekir gibi görünüyor. Tabi ne olacağını kimse bilemez Herkes kendi kararını verir neticede! YTD.
Mb bağımsızlığı gibi bir jargon son derece aptalca, ahmakça enayice bir jargondur! Tabi ekonomi kanallarında boy gösteren deste deste uzman stratejist (ki bunların çoğu bankaca) patronları böyle istedikleri için yorumluyorlar bağımsız mı imiş konuşurken? Gelelim Fed e ortakları Bof, Ubs, citybank vs. toplamı 10 büyük banka ve sahiplerinin de Rokfeller, Carnigan Rotcill vs Amerikan İngiliz bankerlerinin olduğu Fed bağımsız mı oluyormuş? Böyle aptalca ahmakça popüler kültür oluşturan sersemlerin peşinden giderseniz iskeletinizi boğazınızdan çıkarırlar haberiniz olmaz! Hala aptal aptal konuşmaya devam edersiniz!
Piyasaya bankaların keyfine göre faiz verip doların de düşük kalacağı yorumları da ne kadar aptalca olduğu aslında hepsi biliyor da nedense ısrarla böyle tartışmaları sürdürüyor ki suçlayacak birilerini bulsunlar.
kimsemin lafıyla iş yapmayın kendi bildiğinizi yapın bilmiyorum diyorsanız uzak durun maddi manevi kayıp olur
hisse seçimi çok çok önemli artık,bilmeyen uzak dursun
şimdi bunu okuyup hisse senedi senedi işini bilmeyen yüzlerce senetten düşecek olanlardan alıp zarar edenler olursa ne olur.bilinçli olunuz.
Siyasetin emrindeki MB ne yapsın, ne denirse onu yapacak yine...
Amma cahil birisi imişin.MB kimin emrinde olacak tabiki iktidarın emrinde olacak.muhalefetin emrinde olacak hali yok ya.
bilancolar iyi gelse ne olacak hepsi çoktan satın alınmıştır.şimdi ele verme operesyonlarına hazırlanın bence.
MB lafı eveleyip gevelemeden bu yıl başka faiz indirimi yok diyerek hem reel hem finansal piyasaları rahatlatmalı. Herkes fal bakmayı bırakır önünü görür. Bu iş bu kadar zor mu çok mu uzmanlık gerektiriyor. Korkularınızı toprağa gömün kafanızı kumdan çıkarın yada kendinize daha uygun iş bulun. Herşey yeterince berbat oldu.
Merkezin eveleyip geveliyecek marjı yok onuda tükkettiler satacak swaptan gelecek dolarda kalmadı zaten dikkat edin
MB'nin elinde ne var,MB,Cumhurbaşkanının ağzına bakıyor,onun ne diyeceğini nereden bilsin?
Yurt dışı işin doğru olabilir fakat yurt içi için öyle çokta güzel bilanço yok bir kere üfe tüfe hesabı yaparsan fk sı 3 ün üstündeki şirketlerin artık pahalı olarak adlandırılmalı çünkü enflasyon 35 in üstünde zaten bu böyle bilançoya gelirsek borsadaki çoğu firmanın güzel döviz borcu var döviz borcu varken ortalama üç aylıkta dolar %50 artmışken güzel bilanço dan bahsetmek hayalperestlik olur ama kasada dolar biriktiren firmalara gö si geçmez o kadar diyeyim
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.