Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da taktik nükleer silaha başvurma tehdidinin gerçek olduğunu söyledi. Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a nükleer silah konuşlandırma kararını diçin de "kesinlikle sorumsuzca" ifadesini kullandı. Katıldığı bir etkinlikte konuşan Biden, "Yaklaşık iki yıl önce Colorado nehrinin kuruyacağından endişe ettiğimi söylediğimde, herkes bana tuhaf bir şekilde baktı. Putin'in taktik nükleer silahları kullanabileceğinden endişe ettiğimi söylediğimde de bana öyle baktılar. Ancak bu durum gerçek" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada ülkesinin Belarus'a ilk parti taktik nükleer silahları yerleştirdiğini, silah transferinin yaz sonuna kadar tamamlanacağını söylemişti. Putin, bu silahların yalnızca Rusya topraklarının ya da devletinin tehdit altında olması halinde kullanılacağını belirtmişti. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Putin, bu hamlenin "dizginleme" amacı taşıdığını ve Rusya'yı "stratejik bir yenilgiye uğratmayı düşünenlere bir hatırlatma" olduğunu söyledi. Putin bu silahların kullanılma olasılığı sorulduğunda "Bildiğiniz gibi müttefikimiz Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko ile bu taktik nükleer silahların bir kısmını Belarus topraklarına taşıyacağımızı müzakere ediyorduk ve bu gerçekleşti.
Neden tüm dünyayı tehdit edelim ki? Rus devletine yönelik bir tehlike olması halinde aşırı tedbirlerin kullanılmasının mümkün olduğunu daha önce de söylemiştim" yanıtını verdi. Putin ayrıca Ukrayna'nın yakında kendi askeri teçhizatının tükeneceğini ve tamamen Batı tarafından sağlanan donanıma bağımlı hale geleceğini, bunun da uzun süre savaşma kabiliyetini zayıflatacağını ilerii sürüyor.
Japonya'ya atılan atom bombasından 3 kat daha güçlü
ABD hükümeti tarafından daha önce yapılan açıklamada, Kremlin'in Ukrayna'ya saldırmak için nükleer silah kullanmayı planladığına dair bir belirti olmadığı ifade edilmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Putin'in konuşmasının ardından yaptığı açıklamada Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazırlandığına dair herhangi bir belirti görmediklerini söylemişti. Rusya’nın, taktik nükleer savaş başlıkları bakımından diğer nükleer cephaneliğine göre daha zayıf olduğu düşünülüyor. Rusya'nın bu adımı yine de Washington ve müttefiklerinin yanı sıra Ukrayna'daki savaşta nükleer silah kullanılmaması konusunda defalarca uyarıda bulunan Çin tarafından da yakından izleniyor.
Lukaşenko ise yaptığı açıklamada ülkesinin, ABD'nin 1945 yılında Japonya'ya attığı atom bombalarından üç kat daha güçlü olan Rus taktik nükleer silahlarını teslim almaya başladığını söyledi.
Diğer taraftan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Antonio Guterres'in Ukrayna'da barış sağlanması için yürütülen girişimler çerçevesinde ilgili taraflarla görüşmelere devam ettiği, koşulların uygun olması halinde kendisinin de müdahil olabileceği bildirildi.
BM Sözcüsü Yardımcısı Farhan Haq, Guterres'in farklı girişimler çerçevesinde ilgili taraflarla "sıklıkla" irtibata geçtiğine işaret ederek "Genel Sekreter, koşulların uygun olması ve işe yarayacağını düşünmesi halinde kendisi de sürece müdahil olabilir. Olmaya karar verirse bundan herkesin haberi olur" dedi.
Ukrayna geneline yoğun füze ve İHA saldırısı
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "İlk belirlemelere göre Rusların fırlattığı 30 Şahed İHA’dan 28’i imha edildi. Zaporijya ve çevresinde işgalciler 7 adet S-300 füzesini kullandı" bilgisi verildi. Açıklamada, son 24 saatte Rus güçlerin Ukrayna askerlerinin mevzilerine ve yerleşim yerlerine 45 hava saldırısı düzenlediği, tanksavar füze sistemlerinden 70’e yakın ateş açtığı, siviller arasında yaralıların olduğu kaydedildi.
Rusya'dan HIMARS ve Storm Shadow uyarısı
Rusya Federasyonu topraklarına ve Kırım'a HIMARS ve Storm Shadow füzeleri ile yapılacak olası saldırılarılara ilişkin ABD ve Büyük Britanya'yı uyaran Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Bu füzelerin, Rusya'nın yürüttüğü 'özel operasyon' bölgesi dışında kullanılması, ABD ile Büyük Britanya'nın çatışmaya tam katılımı anlamına gelecektir. Aynı zamanda Ukrayna'daki karar alma merkezlerine derhal darbe indirilmesini gerektirecek." dedi.
Hunter Biden hakkındaki üç federal suçlamayı kabul etti!
Biden: Blinken, Çin'de çok iyi iş çıkardı
Biden: Silah endüstrisi sorumlu tutulmalı
Putin'e savaşı bitirecek 10 maddelik teklif
Henry Kissinger: Ukrayna kazanırsa Putin koltuğunu kaybeder
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.