Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Beyoğlu denince akla şüphesiz İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı geliyor. İstanbul’un en merkezi noktalarından Taksim’de görmeye alışık olduğumuz manzaralardan biri de seyyar tezgâhlarıyla mevsime göre boy gösteren mısırcı, kestaneci ve simitçiler. Yerli yabancı hemen herkesin mutlaka uğradığı seyyar tezgâhlar ise var olma mücadelesi veriyor. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi düzenleme çalışmaları nedeniyle uzun bir süredir satış yapmak bir yana duracak yer bile bulamayan seyyarlar 29 Ağustos 2017’de Beyoğlu Belediyesi ile karşılıklı anlaşarak çalışmalar bitene kadar satış yapmama kararı almıştı.
ARTIK VARDİYALI SİSTEM
O dönem Beyoğlu Belediyesi de Etüt Proje Müdürlüğü tarafından simitçi, kestaneci ve mısırcıların araç ve kıyafetlerinin ‘kent estetiği’ kapsamında yenileceğini belirtmişti. Meydan düzenleme çalışmalarının yeni yılla birlikte tamamlanmasının ardından satıcılar da yeni kıyafet ve arabalarıyla yerlerini aldı. Almasına aldı ama...
Gazete Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre, aradan geçen sürede mısırcı, kestaneci ve simitçilerin 200 TL olan kıyafetleri 2017 yılı içinde 2 kez yenilendi ve bu ücretler kendilerinden alındı. Tekerli tezgâhları da 3250 TL karşılığında kendilerine tahsis edildi. Satıcılar eskiden 1400 TL işgaliye bedelini Beyoğlu Belediyesi’ne ödüyordu. Fakat kent meydanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olduğu için, İBB kendilerinden bin TL işgaliye bedeli talep etti. Şimdiki satıcılar kıyafet için 400 TL öderken, yeni birisi seyyar olmak isterse 200 TL ödeyecek. Toplam maliyet 4450 TL. Satıcılar işgaliye bedelini şimdilik sadece İBB’ye ödüyor, fakat Beyoğlu Belediyesi’nin de işgaliye bedeli istemesinden yakınıyorlar: “İki belediye arasındaki belirsizlik yüzünden diken üstünde satış yapıyoruz. Kaç yere kira ödeyeceğiz hâlâ belli değil. Araçların bakımlarını cebimizden yaptığımız yetmiyormuş gibi şimdi iki ayrı kira çıktı. Bir de vardiya sistemi var ki hiç sormayın. Tezgâhlar 2 farklı kişiye veriliyor. 2 günde bir işe çıkarak ne kadar idare edebiliriz bilmiyoruz, sürekli cepten yiyoruz.”
Meydanda satış yapan bir kestaneci ise, “Tezgâhın etrafına naylon branda asmamıza bile karşı çıkıyorlar. Bugün 6 derece yağmurlu, yarın daha beter olacak. Ne yapalım, donalım mı?” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.