BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBeşiktaş krizden kurtuldu----

Beşiktaş krizden kurtuldu

Beşiktaş krizden kurtuldu
12 Aralık 2012 - 07:40 www.finansgundem.com

Beşiktaş yaklaşık 45 milyon dolarlık kredi için dün konsorsiyumla ön anlaşma imzaladı

Siyah-beyazlıların şartnamede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle kredi kulübe aktarılacak. Yönetim bu kaynakla faktoring şirketlerine borçlarını ödeyecek ve stat gelirinin üzerindeki temliği kaldıracak.
BEŞİKTAŞ’I maddi anlamda rahatlatacak olan proje için yönetim dün önemli bir adım attı... Siyah-beyazlılar Denizbank ve Şekerbank’ın da içinde bulunduğu konsorsiyumla yaklaşık 45 milyon dolarlık bir kredi için ön anlaşma imzaladı. Beşiktaş’ın şartnamede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle kredi dilimler halinde kulübe aktarılacak.
SİYAH-BEYAZLILAR ortaya çıkacak bu kaynakla öncelikle faktoring şirketlerine olan yüksek faizli borçlarını kapatacak. Ardından stat gelirinin üzerindeki temliği kaldıracak olan yönetim, bu şekilde hareket alanını genişletecek.
BİLİNDİĞİ gibi Beşiktaş’ın en önemli gelirlerinden biri olan stat gelirinin çok küçük bir bölümü kulübün kasasına gidiyor. Maç başına ortalama 1.5 milyon TL’lik para borçlara gidiyor. Siyah-beyazlılar stat gelirinin üzerindeki temliği kaldırınca kulübün kasasına sıcak para girişi sağlanmış olacak.
BÜYÜME EKTİSİ!
ESASINDA bu kredinin 2 ay önce alınması planlanıyordu. Ancak Denizbank’ın Dexia’dan Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’a satışı bu sürenin uzamasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde resmi olarak bu satışın gerçekleşmesiyle yeni oluşturulan yönetim kurulu masada duran Beşiktaş kredisini öncelikli gündeme aldı.
GEÇTİĞİMİZ aylarda Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın açıkladığı yüzde 120’lik büyüme bu kredinin onaylanmasında en büyük etken oldu. Şimdi prosedürler gereği güven tazelenmesi gereken işlemler halledilecek ve Beşiktaş kendisine nefes aldıracak kredisine kavuşacak.
Cebi: Takımın primlerini günü gününe ödüyoruz
“Futbolcuların maaşlarını gecikmeli de olsa ödüyoruz. Primler ve maç başı ücretleri ise tarihinde yatırılıyor.”
BEŞİKTAŞ 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolcuların polemik konusu olan alacaklarıyla ilgili VATAN’a bilgi verdi. Ödemeler konusunda yerli-yabancı, as-yedek ayrımı yapmadıklarını ifade eden Çebi, “Kaynak olduğunda yüzde oranında eşit ödeme yapılır. Geçen sezondan futbol takımımıza varolan borçlar, tüm oyuncularımızla tek tek oturarak en uzunu 2 yıl olmak üzere vadelendirilmiş ve ağustos ayında başlayan bu ödemeler gününde olmasa bile fırsat bulunduğunda kesinlikle yapılmaktadır. Ve en kısa zamanda anlaştığımız gibi tarihlerinde ödenecek pozisyona gelecektir.
SEZON başından bugüne olan ödemelerde ise durum şu; ilk 2 ay ödemeleri tamamen yapıldı. 2 ay da içeride alacakları bulunmakta. Ama hiçbir futbolcumuzun bu süreçte prim ve maç başı ödemeleri aksamadı, tarihinde ödendi” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)