BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis BES'CİLER BİRLİK YÖNETİMİNE GİRECEK Mİ?----

BES'CİLER BİRLİK YÖNETİMİNE GİRECEK Mİ?

 BES'CİLER BİRLİK YÖNETİMİNE GİRECEK Mİ?
22 Nisan 2009 - 13:01 www.finansgundem.com

TSRŞB de bu kez bireysel emeklilik şirketleri de temsil edilecek. Para Dergisi'nin haberine göre mevcut yönetiminde yer almayan BES şirketleri için seçim tüzüğü değiştirildi.

Birlik’te BES’ciler de temsil edilecek TÜRKİYE Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRŞB) genel kurulu bu ay sonunda yapılacak. Bu seçimler biraz farklı olacak. Hatırlanacağı gibi, seçim sisteminden dolayı mevcut yönetimde BES şirketleri temsil edilmiyor. BES şirketlerinin hepsi birlik üyesi olmasına karşılık önceki yönetimde yer alamadılar. Mevcut yönetimde Genel, Anadolu, Ak, Işık, Aviva, Allianz, Güneş ve Eureko Sigorta ile Demir Hayat, Genel Yaşam Sigorta yöneticileri yer alıyor. Yani 12 bireysel emeklilik şirketinden hiçbiri birlik yönetiminde yok. Bu durum sektörde bazı tartışmalara neden olunca birlik, tüzükte yer alan “Yönetim hayat ve hayat dışındaki dengeyi sağlar” maddesini uygulama kararı aldı. Bu yönetimde 1 reasürans şirketi, 3 hayat/BES şirketi, 6 da hayat dışı şirket temsilcisi yer alacak. Peki başkan kim olacak dersiniz? Ya şimdiki başkan Hulusi Taşkıran’la yola devam edilecek ya da Taşkıran’ın işaret ettiği biri başkan olacakmış... FİNANSGÜNDEM'İN NOTU: Şu an birlik yönetiminde iki adet hayat şirketi bulunuyor. Genel Yaşam Sigorta ile Demir Hayat Sigorta. Bu iki şirket yine birlik yönetiminde kalmayı başarsa bile bir adet biureysel emeklilik şirketi birlik yönetimine girecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)