BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBES tahvilleri rekor düşüş seviyede----

BES tahvilleri rekor düşüş seviyede

BES tahvilleri rekor düşüş seviyede
14 Temmuz 2014 - 15:19 www.finansgundem.com

Banco Espirito Santo tahvilleri, gruptaki şirketlerden birinin tahvil geri ödemesi için hisse satmak zorunda kaldığını açıklamasının ardından düştü

Banco Espirito Santo SA'nın ikinci derecede teminatsız tahvilleri, gruptaki şirketlerden birinin tahvil geri ödemesi yapmak için bankanın yüzde 4.99'unu satmak zorunda kaldığını açıklamasının ardından, rekor düşük seviyeye geriledi.

Espirito Santo Financial Group, bankanın Haziran ayında 1.04 milyar euroluk bedelli sermaye artırımı sırasında alınan bir kredi için teminat tamamlama çağrısını karşılama amacıyla Lizbon merkezli bankadaki hissesini yüzde 20.1'e indirdiğini açıkladı. Banco Espirito Santo'nun Kasım 2023 vadeli yüzde 7.125'lik faizli tahvillerinin fiyatı, 2.9 sent düşerek 84 sente indi. Bu da yüzde 9.58'lik getiriye işaret ediyor.

Satış, bankanın kurucusunun 70 yaşındaki torununun oğlu ve CEO'su Ricardo Salgado'nun yerine Vitor Bento'nun getirilmesinin ardından gerçekleşti. Görev değişikliği Portekiz Merkez Bankası'nın, Portekiz'in piyasa değeri açısından ikinci büyük bankası Banco Espirito'ya yönetimde değişiklik çağrısı yapmasının ardından geldi. Espirito Santo'nun kısa vadeli tahvilleri geri ödeyememesin piyasaları tedirgin etmesi üzerine Standard & Poor's da bankanın notunu düşürmüştü.

S&P'nin 11 Temmuz raporunda ''Birçok grup varlığındaki zayıf finansal pozisyon, bankanın franchise'ına engel oluşturuyor ve Portekiz bankasının finansal pozisyonuna artan tehditler teşkil ediyor. Bu noktada bankanın borcunu ödeyebilme kabiliyetini tam olarak tahmin edemiyoruz. Bu durum da bankanın risk pozisyonu değerlendirmemizi kötü etkiliyor'' denildi.

Portekiz gazetesi Expresso'nun haberine göre, Espirito Santo Financial Group, Banco Espirito Santo hissesi alabilmek için Nomura'dan 100 milyon euro kredi aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)