BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBeş farklı sektör güçlerini birleştirdi----

Beş farklı sektör güçlerini birleştirdi

Beş farklı sektör güçlerini birleştirdi
07 Şubat 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

HISİAD, MAKSDER, İSDÖK, UKUB, SİAD ve PÜKAB, oda ve ihracatçılar birliklerinde daha güçlü temsiliyet sağlamak amacıyla güçlerini birleştirdi.

Oda ve ihracatçı birliklerinde daha güçlü bir temsiliyet sağlamayı amaçlayan ve 3 milyon kişiye istihdam sağlayan 5 sektör güçlerini birleştirdi.

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD), Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER), İstanbul Dökümcüler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (İSDÖK), Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Silivri Sanayi ve İş Adamları Derneği (SİAD) ve Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği (PÜKAB) arasında gerçekleşen güç birliği 20,8 milyar dolarlık ihracata sahip.

Dünya'dan İmam Güneş'in haberine göre hırdavat, mobilya aksesuarı, döküm, kalıp ve pencere üreticilerini temsilen katılımcı dernek başkanları, sektörel verilere ulaşamadıklarını, bu nedenle doğru tespitler yapamadıklarını belirttiler.

Başkanların amacı katma değerli ihracatı artırmak

HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Katma değerli ihracatımızı daha da artırmak adına dünyadaki fırsatları iyi analiz edeceğiz ve kuracağımız komitelerle ihracat artıracağız. Potansiyelimiz çok yüksek. Bulunduğumuz hırdavat sektöründe ve güçbirliği yaptığımız diğer tüm sektörlerde dünya pazarlarından daha fazla pay alacağız” ifadelerini kullanırken; MAKSDER Başkanı Tekin Çınar, “Mobilya aksesuarları olmadan mobilyanın ayağa kalkması mümkün değil. Mutlaka ray, menteşe gibi ürünlere ihtiyaç var” dedi.

UKUB Başkanı Şahan Eçin, “Tesla’nın plastik kalıpları, TOGG’un hem plastik hem sac kalıplarını üretiyoruz. Ülkemizde katma değer ortalaması kilo başına 1-1,5 dolar iken kalıpçılıkta bu ortalama 25 ila 100 dolar arasında” değerlendirmesini yaptı. İSDÖK Başkanı Aziz İyiokur ise  “Dökümcülük üretimde temel bir sektördür. Sektörümüz çevre temizliğine karşı aşırı duyarlı. Çöpe atılan malzemelerden her ay ekonomiye çok ciddi katkılar sağlıyoruz” şeklinde konuştu..

PÜKAB Yönetim Kurulu Üyesi İlker Teoman, “Almanya ve Çin’in ardından dünyanın 3’üncü büyük pencere üreticisi ülkeyiz. Ancak hiçbir kurumda verilerimize ulaşamıyoruz” dedi.

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, “İSO 500 içerisinden de üyelerimiz var. Üyelerimizin toplam ihracatı 3 milyar 350 milyon dolar gibi önemli bir rakamda. Bu rakam 52 ilin ihracatından fazla” şeklinde konuştu.

Türk mobilya sektörünün ABD'ye ihracatı artıyor

 

Hırdavat sektöründen 2021'de 10,6 milyar dolarlık ihracat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)