Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Belçika'daki işçi sendikaları, ücretlerin iyileştirilmesi için bir günlük grev başlattı.
Greve giden yüzlerce çalışan, Brüksel'deki Belçika İşveren Federasyonu (FEB) önünde toplandı.
Göstericiler, "Ücretlerimize artış", "Gaz, elektrik ve kar payları artarken maaşlar artmadı", "Servet adil biçimde paylaşılmalı" yazılı pankartlar açtı.
Protestocular, son yıllarda alım güçlerinin azaldığına dikkati çekerek, ücretlerinin derhal artırılmasını istedi.
"Grev, işçilerin maaşlarını savunmak için"
Greve katılan Els Deschoemacker, gösterinin işçilerin maaşlarını savunmak için düzenlendiğine işaret etti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında halkın alım gücünü desteklemek için acil tedbirler uygulandığını anımsatan Deschoemacker, söz konusu acil tedbirlerin günümüzde de salgın dönemindeki kadar gerekli olduğunu vurguladı.
Belçika'da uygulamadaki maaş artış oranlarını belirleyen endeksleme sisteminin fiyatlardaki yükselişe tam olarak ayak uyduramadığına dikkati çeken Deschoemacker, çalışanlar kayıp yaşarken işletmelerin ciddi karlar sağladıklarını anlattı.
Deschoemacker, çalışanların ay sonunda faturalarını ödeyemediğini belirterek, "İşçiler, fiyatlar arttığı için ücret artışı istiyor." diye konuştu.
Enflasyonun en fazla düşük ücretli ve yoksul insanları mağdur ettiğini anlatan Deschoemacker, düşük gelirlilerin salgın döneminde zor duruma düştüğünü, şimdi de enflasyon nedeniyle sıkıntıda olduklarını ifade etti.
"Maaşlar söz konusu artışların gerisinde kaldı"
Başka bir protestocu Petra Paulus da, enerji fiyatlarının çok yükseldiğine işaret ederek, maaşların söz konusu artışların gerisinde kaldığını vurguladı.
Belçika'da enflasyonun tarihi yüksek seviyelerde bulunduğunu ifade eden Paulus, işçilerin daha fazla ücret talep etmelerinin normal karşılanması gerektiğini anlattı.
Paulus, gıda ve akaryakıt ürünleri fiyatlarının çok yükseldiğini hatırlatarak, geçinmenin kolay olmadığını söyledi.
Grev nedeniyle Brüksel'deki toplu ulaşımda da aksamalar yaşandı
Çalışanların büyük kısmının greve katılması nedeniyle şehrin metro, tramvay ve otobüs seferleri azaltıldı.
Belçika'da enflasyon 39 yılın zirvesinde
Belçika'da mart ayında enflasyon yüzde 8,31'le 1983 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
Ülkede enflasyondaki yükselişin ana nedeni ise enerji ürünleri olmuştu.
Belçika'da mart ayında 1 yıl öncesine kıyasla doğal gaz fiyatları yüzde 148,8, LPG yüzde 63,4, kalorifer yakıtı yüzde 62,7, elektrik yüzde 49,9, mazot yüzde 36,5 ve benzin yüzde 25,7 arttı.
Bundesbank: Almanya ekonomisi bu yıl % 2 küçülebilir
Avrupa'nın kamu borcunun gelire oranı yüzde 95,6
Avusturya’da enflasyon rekor seviyelerde
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.