BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'ya atama neden yapılmıyor?----

BDDK'ya atama neden yapılmıyor?

BDDK'ya atama neden yapılmıyor?
15 Ağustos 2011 - 13:37 www.finansgundem.com

BDDK'da boşalan iki kurul üyeliği için bir atama yapılırken ikinci atama 20 gündür yapılmadı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda (BDDK) temmuz ayında boşalan iki kurul üyeliği için bir atama yapıldı ama ikinci atama henüz yapılmadı. Finans çevreleri 20 gündür ikinci atamanın yapılmasını bekliyor! 
Boşalan kurul üyeliği için ilk atanan isim Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar oldu. Görev süresi 28 Temmuz'da dolan Hüseyin Al'ın yerine ise henüz bir atama yapılmadı. İlk atama için hızlı davranan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ikinci üyeyi atamak için bu kadar beklemesi Ankara'da çeşitli tartışmalara neden oldu. Bankacılık Yasası gereği kurul üyelerinden biri içerden diğeri ise dışardan atanıyor. 
Ankara'dan konuşulanlara göre Can Akın Çalar'ın ataması tepkilere neden olmuş. Bazı hukukçular bu atamayı 'dışardan' sayarken, bazı hukukçulara göre ise eski bir murakıp olan Çağlar'ın ataması 'içerden' sayılıyor. BDDK koridorlarında konuşulanlara göre kurula ikinci üyenin atanamamasının nedeni bu tartışmalı süreç. Bize gelen bilgilere göre, Bakan Ali Babacan, ilk atamanın 'içerden' mi yoksa 'dışardan' mı, sayılacağını hukuki açıdan netleştirip ikinci atamayı daha sonra yapacakmış. (Finansgundem)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)