BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'dan bankalara personel uyarısı----

BDDK'dan bankalara personel uyarısı

BDDK'dan bankalara personel uyarısı
02 Aralık 2011 - 00:40 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin bankalara eleman çıkarımı ile uyarılarda bulundu

Bilgin, Active Academy tarafından düzenlenen ''9. Uluslararası Finans Zirvesi''nde yaptığı konuşmada son günlerde eleman çıkarımları ile gündeme gelen bankalara yönelik açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Bankalar alınıp satılabilir. El değiştirebilir. Buna patronları karar verir. Biz ortalıkta dolanan fiyatlarla ilgili yorum yapamayız. Ancak bu satış sürecinde maliyetleri bahane ederek toplu eleman çıkaranlara hoşgörü ile bakamayız. İstihdam konusunda biz hassasız" dedi. Bilgin bankaların bazı kendisini de rahatsız eden uygulamaları olduğunu belirterek şunları söyledi:  Bankaların bazı uygulamalarından kendisinin de şikayetçi olduğunu söyleyen Bilgin, "Telefonlarıma zamansız gelen mesajlardan ben de rahatsızım. Kredi kartına ödenen yüksek faizlerden ben de rahatsızım. Kredi ile alınan evin ipotek masraflarından ben de rahatsızım. Ama bunlar sektörün kötü olduğu anlamına gelmez" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mağdur14 Kasım 2014 17:46

    TEB istifaları mobing ile ve baskı ile tek tek topluyor. İK sırf bu iş için görevli . başka iş yapmıyor.

  • performans kılıfına uydurup14 Kasım 2014 17:42

    TEB eleştiriler karşısında gardını aldı. artık bu işi toplu değil, ay ay gruplar halinde ve süreğen yapıyor.

  • mky03 Aralık 2011 23:14

    Tevfik Bilgin banka çalışanlarını cok düşünüyorsa neden personelin alacağı primlerine göz dikiyor ozaman!!!!Bankalara sürekli baskı yapıyor temettülerle birlikte bu primlerin ödenmeyip sermayeye eklensin diye sürekli acıklama yapıyor.

  • eski bankacı03 Aralık 2011 21:59

    eğer yurtiçinde iki banka birleşirse personel kıyımı olması kaçınılmaz. bunun en yakın örneğini teb fortis birleşmesinde görüyoruz. bddk nın bu durumu yakından takip etmesini diliyoruz.

  • Burak03 Aralık 2011 21:51

    Dışardan bakıldığında genelde herkes banka çalışanlarına gıpta ederek bakıyor ama hiç kimse bu çalışanların çalışma koşullarını ve çalışanların sorunlarını konuşmak istemiyor. Çünkü ne de olsa bankalar çok para kazanıyor ya, çalışanlarda bu kazançlara aracı oluyor ya, o zaman boşverin nede olsa işbirlikçi bunlar. Fakat çalışanların hangi şartlarda hedef baskısı altında nasıl ezildiğini, iş korkusu ile 3 kuruş para için nelere katlandığını sorgulanmıyor. Çalışanlar haftanın 7 günü 24 saat çalıştırılacak köle gibi görülüyorlar. Haftada neredeyse 70 saat nefes almaksızın çalışıyor ve hiç kimse bunu görmek istemiyor. Bunları görmesi gereken Çalışma Bakanlığı, BDDK, SGK, Sendikalar niçin görmez ve bu sorunu dile getirmez bu da anlaşılır değil.

  • Eski banka çalışanı 02 Aralık 2011 14:14

    Sayın Bilgin istihdamı düşünüyorsa neden Banka birleşmelerine izin veriyor. İzni verirken işten çıkartmalarının olacağını bilmiyormuydu. Birleşmeler nedeniyle işsiz kalan bankacılardan birebir sorumluluğu olduğu düşüncesindeyim.

  • erhan02 Aralık 2011 13:59

    Sayın Bilginin düşücelerine katılmakla beraber banka çalışanları konusunda BDDK'nın çok fazla bir yetkisinin olmdığını, yetkili Kurumun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu, bu Bakanlığın da bırakın banka çalışanlarını Tuzlada ölen işçilerin bile hakkını korumadığını belirtmek isterim.

  • derya02 Aralık 2011 12:42

    BDDK banka personeli konusunda daha detaylı araştırma yapsa ne niteliksiz,geçmişi kötü elemanların bankacıyım diye piyasada gezdiğini,dürüst ve donanımlı personelin ise sırf yöneticisinin egoları yüzünden emeği harcanarak kriz bahanesiyle kapının önüne konduğunu görecektir.Türk bankacılık sisteminin daha güçlü hale gelmesi için personel kalitesine daha fazla önem verilmeli,haksızlıkların,adam kayırmaların,mobbingin önüne geçilecek önlemler alınmalıdır.Kısacası özgeçmişi bir kişinin aynasıdır,iyi olanın harcandığı ve tanıdık,kanka v.s. olanın terfi ettirildiği sektörde, bankaların personel çıkarımının neye göre yapıldığı detaylı incelenmesi gereken bir konudur ki bu konuda kendini hemen ele verecek bankalar vardır.İstihdam konusunda hassas olan BDDK'nin üzerinde durması gereken önemli bir konudur.

  • demir01 Aralık 2011 23:28

    süper bir açıklama .bırak elaman çıkarıoyorlar ve ücretli izin parasını bile vermiyorlar

  • banka çalışanı01 Aralık 2011 20:41

    Sayın BDDK yetkilileri baskı ve sömürü altında yüksek rısk düşük üçretle çalıştırılan personeller içinde endişelenseniz ve bişeyler yapsanız mesala zorunlu ve devlent destekli bi sendika ile para patronlarından bizi korusanız ve çalışma şartlarımızı dünya standartına çıkarsanız o zaman gerçekten bişey yapmış olursunuz.