BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'da çay partisi----

BDDK'da çay partisi

BDDK'da çay partisi
17 Aralık 2012 - 08:28 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı, yabancı banka temsilcilerine çay yetiştiremiyor

Türkiye'de faaliyete geçmek isteyen bankaların temsilcileri izin almak için büyük uğraş veriyorlar. BDDK Başkanı Mukim Öztekin'e aynı gün içinde 4 yabancı banka temsilcisi gitti. Star'ın haberine göre, Türk bankalarının, küresel krize rağmen son yıllarda elde ettiği rekor karlar, yabancı bankaların iştahını kabarttı. Küresel kriz sonrası başlayan Türk bankacılık sektörüne yönelik ilgi, 2012 yılının son çeyreğinde adeta rekor seviyeye çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, geçtiğimiz günlerde, ‘bir günde’ bankacılık lisansı almak isteyen dört dev bankanın temsilcisi ile görüştü.
BDDK Başkanı Öztekin’in aynı güne randevu vererek çay içmeye çağırdığı ‘yabancı damat’ adayları, İtalya’nın dev bankası İntesa, Japonya’nın önde gelen bankası TheBank of Mitsubishi, Çinli Bank of China ve Güney Koreli Kroea Exchange Bank temsilcilerinden oluştu. Söz konusu dört bankadan, Bank İntesa ile Japon The Bank Mitsubishi’nin, yeni lisans için başvurusu bulunuyor. Diğer iki bankanın ise fizibilite çalışmaları sürüyor. Görüşmede, BDDK yönetimi, lisans için gerekli olan şartlar hakkında bilgi verdi. Görüşmede  Bank China ile Korea Bank’ın temsilcileri de Türkiye’de bankacılık yapmak istediklerini dile getirdiler. Ve dört bankanın temsilcileri, 300 milyon dolarlık sermaye şartına onay verdiler. Böylece, bir günde dört dev banka ile yapılan görüşmede, 1.2 milyar dolarlık sermayenin ön anlaşması da yapılmış oldu.
Körfezden de lisans taliplileri var Türkiye’de bankacılık lisansı yapmak isteyen bankalar sadece Avrupa ve Japonya bankaları ile sınırlı değil. Özellikle Körfez sermayesi, Türk finans sektöründe yatırım yapmak amacıyla ön araştırma yapıyor.  Bu çerçevede, bazı Körfez bankalarının BDDK’dan lisans alma konusunda bilgi aldığı kaydedildi. Körfez bankalarının temsilcileri ile görüşmenin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • efelerdennn24 Aralık 2012 19:30

    çok banka ve rekabet güzel olacaktır...inşallah bankalar arası rekabet banka çalışanlarının çalışma şartlarınada olumlu olarak yansır...