BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBDDK yatırımcıları soğutabilir----

BDDK yatırımcıları soğutabilir

BDDK yatırımcıları soğutabilir
11 Temmuz 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

FT'nin haberine göre BDDK'nın döviz piyasasında gerçekleşen işlemler için inceleme başlatması yatırımcıları tedirgin ediyor

Financial Times gazetesi, uzmanların Türkiye'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun döviz piyasasında gerçekleşen işlemlerle ilgili başlattığı incelemenin yabancı yatırımcıları soğutabileceğini söylediğini yazıyor.
BBC Türkçe Servisi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Ankara'nın lira üzerindeki baskıyı azaltmaya ve Gezi protestolarının ardından otoritesini yeniden tesis etmeye çalıştığını yazan Financial Times, Merkez Bankası'nın 1,3 milyar dolar değerinde döviz satmasına rağmen liranın değerinin düşmeye devam ettiğini ve 1,96 seviyesini gördüğünü aktarıyor.
Gazetenin BDDK incelemesiyle ilgili haberi şöyle devam ediyor:
"(BDDK) olağan olduğunu söylese de piyasalar, kimin ne kadar lira sattığına bakacak incelemenin fazla detaylı olduğuna inanıyor.
Sermaye Piyasası Kurulu zaten protestolar sırasında döviz kurlarında ve faiz oranlarında görüldüğünü söylediği aşırı dalgalanmalarda borsa manipülasyonu olup olmadığına bakacak ayrı bir inceleme başlatmıştı.
Financial Times'a konuşan SPK başkanı Vahdettin Ertaş 'Bu incelemenin tek amacı yatırımcıların piyasamıza olan güveninin tesis edilmesidir. Başka bir amacımız yok' dedi. Ertaş, Türkiye'nin makroekonomik temellerinin kuvvetli olmasından dolayı Borsa İstanbul'da görülen düşüşlerin etki alanını açıklamanın mümkün olmadığını, bu yüzden de piyasa manipülasyonu ihtimalinin gündeme geldiğini savunuyor.
Sermaye Piyasası Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu her ne kadar bağımsız olsa da 31 Mayıs'ta patlak veren protestoların ardından Başbakan Erdoğan spekülatörlerin 'ümüğünü sıkacaklarını' söyledi  protestolardan gizli bir 'faiz lobisini' sorumlu tuttu ve taraftarlarına devlet bankalarını kullanmaları yönünde bir gönderme yaptı."
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)