BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK üyeliği için kimlerin adı geçiyor? ----

BDDK üyeliği için kimlerin adı geçiyor?

BDDK üyeliği için kimlerin adı geçiyor?
05 Ağustos 2009 - 13:01 www.finansgundem.com

Finansın merkezi İstanbul gibi görünse de Ankara’da finans sektörü ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.BDDK üyeliği için beklentileri artan aday adayları kulislere ağırlık vermeye başladı. Peki kimlerin adı geçiyor?

En sıcak gelişme ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BBDK) boş duran iki üyeliği için. Finans sektörünün yakından takip ettiği gibi 23 Temmuz 2009 da BDDK’nın boş duran iki üyesi için atama yapılacaktı. Ama henüz yapılmadı. Bu atamayı ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yapacak. Henüz atama yapılmadığı için Ankara’da kulis çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda Ziraat Bankası’na da yönetim kurulu başkanı atanacak. Bu atamalar için hem İstanbul’da hem de Ankara’da birçok insan kulis yapıyor. BDDK üyeliği için kulis yapanların başında Ziraat Leasing Genel Müdürü Mukim Öztekin’in geldiği söyleniyor. Öztekin, uzunca bir süre Bank Asya’nın genel müdür yardımcısı olarak görev almıştı. Daha sonra çıkan ‘genel müdürlük’ kavgası nedeniyle kurum ile yollarını ayırmıştı. Ayrıca TMSF başkan danışmanlarından Mehmet Çalışkan’ın da BDDK üyleği için nabız yokladığı söyleniyor. Çalışkan eski bankalar yeminli murakıbı. Ankara’da ise bu üyelik için Mehmet Akif Yaşin’ın adı geçiyor. Yaşin, tarım kredi kooparatifleri müfettişliği yapmıştı. TMSF döneminde Sabah ve ATV’nın yönetim kurulu başkanılığını yapmıştı. Ankara’da BDDK üyeliği için ismi geçen bir diğer isimse Metin Toprak. Toprak, hazine kökenli bir bürokrat. BDDK üyeliği için adı geçen bir diğer isimse Ulvi Canik. Canik, başbakanlık hukuk müşaviri.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)