BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK uyardı----

BDDK uyardı

BDDK uyardı
19 Aralık 2012 - 07:41 www.finansgundem.com

BDDK, vefat eden mudileri bankaların sistemlerinden silmesi için uyarıda bulundu

BDDK bazı bankaları vefat etmiş mudiler konusunda uyardı. Vefat etmiş mudileri arayarak kampanya ve tanıtımlarda bulunan bankalar vefat eden kişinin ailesinin acısını daha da katmerlendiriyor.
Milliyet'in haberine göre, teknoloji altyapılarını müşteri bilgilerini yeni ürün ve hizmetlerin yaygınlığında etkin kullanmakla öne çıkan bankalara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK), “Sistemleriniz yaşayan müşteri ile hayatını kaybedenleri ayırmıyor. Bu sistemlerin açıklarını kapatın” uyarısında bulanarak, bazı bankalara yazılı çağrıda bulundu.
Çağrı sistemleri, cep telefonu, internet bankacılığı gibi teknolojik gelişmelerin çok yaygın kullanıldığı alanlarda müşterilerine ürün, hizmet, iş ortaklarıyla yaptıkları işbirliği ve kampanya etkinliklerini iletmekten kaçınmayan bazı bankalar, hizmet almak istemeyen veya ölmüş yakınlarının veraset bilgilerini ileten taleplerini de dikkate almıyor. Yaşanan olayların hakarete varan tartışmalar sonucunda geldiği nokta ise şu yanıt: “Özür dileriz. Sistemden kaynaklanıyor.”
Bu bankaların müşterilerini maddi, manevi mağdur etmesinden yola çıkan BDDK bunu engellemek adına bu çalışmayı başlattı.
Borcu ödedi, hesap hâlâ kapanmadı...
Eşini iki yıl önce kaybeden büyük bir bankanın müşterisi, “Bankaya veraset ilanıyla eşimin ölümünü bildirip, tüm kartlarının iptal edilmesini ve var olan borçları için ödeme işlemi yapmama rağmen, iki yıl sonra şifresini bulduğum facebook hesabından öğrendim ki banka eşimi yaşıyor kabul etmiş ve iki yıl süresince kendisine e-mailler göndererek OGS ücretinden dolayı borçlu göstermiş. Şimdi ben ve oğlum bu durum karşısında borçlu olarak sorun çözmeye, banka bürokrasisine kendilerinden kaynaklanan problem için belge bulmaya çalışıyoruz” dedi.
‘Telefona vefat etmiş eşimi istiyor’
Eşini kaybettikten sonra bankasıyla sorun yaşayan bir başka mağdur eş ise cep telefonu üzerinden yapılan ürün pazarlamasının eziyetini yaşamış. Mağdur eş olayın kendisini nasıl üzdüğünü, “Ben eşimi kaybettim. Eski arkadaşları, dostları arar diye bir müddet cep numarasını aktif tuttuk. Banka çalışanı aradı. Kaybettiğimizi bildirdik. Hiç konuşmamışız gibi bir süre sonra tekrar aradılar. Eşiyim diyorum, ısrarla kendisiyle konuşmak istediğini belirtiyor. Dayanamadım, ‘Öldü, öldü’ dedim. Size daha öncede bildirmiştim. Benim acımı tazelemek için mahsus mu yapıyorsunuz diye bağırdım” ifadeleriyle aktardı.
Reklam amaçlı mesajlar aldıklarını belirten mağdur eş, sonunda Banka çalışanlarına ‘Sizin hiç mi insana saygınız yok, siz para dışında bir şey düşünmez misiniz” diye tepki vererek mesajları kestiklerini söyledi.
İşlemi kim silecek?
Eşini kaybeden eşi, “Banka çalışanları e-mail, cep telefonu ile beni üzdükçe, her işlemi ben mi gidip sileceğim diye düşünmeye başladım. Düzenli şekilde vefat etmemiş gibi eşimin kredi kartının limitini yükselttiler” dedi.
Benzer şikayetleri dikkate alan BDDK’nın bankalara yaptığı ‘sistemini düzelt uyarısı’ eşlerin mağduriyetini önleyip ölmeyeceği merak konusu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)