BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK-TMSF Başkanı’na ek iş imkanı----

BDDK-TMSF Başkanı’na ek iş imkanı

BDDK-TMSF Başkanı’na ek iş imkanı
14 Mayıs 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Torba tekliften, üst kurul başkan ve üyelerine ‘ek iş’ fırsatı verilecek

AK Parti milletvekillerinin geçtiğimiz hafta Meclis’e gönderdiği ve alkollü içki reklamlarını yasaklayan torba tekliften, üst kurul başkan ve üyelerine ‘ek iş’ imkanı çıktı. Torba teklifte, üst kurulların başkan ve üyelerine, görevleri sürerken, ek gelir sağlayacak yönetim kurulu üyeliği verilebilmesine ilişkin düzenleme de yer alıyor.
Teklifin 20. maddesiyle, RTÜK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı ve üyelerinin görevleri sürerken, kamuda bir başka görev almaları sağlanacak. Bu kapsamda başkan ve üyeler kamuda veya kamu ortaklı kurumlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliği yapabilecekler. Böylece başkan ve üyeler, görevleri sürerken, maaşlarının yanı sıra, ek gelir de elde edecekler.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Temel14 Mayıs 2013 16:20

    666 sayılı KHK ile üst kurul başkanları ile bakanlık müsteşarlarının maaşı eşitlendi.Ancak müsteşarlardan müfettişlere kadar birçok kademedeki bürokrat ilave yönetim veya denetim kurulu üyeliği alabilmekte. Dolayısıyla mevcut haksızlığın giderilmesi açısından çok yerinde bir düzenleme olmuş.