BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK şubelere el attı!----

BDDK şubelere el attı!

BDDK şubelere el attı!
14 Mart 2011 - 10:14 www.finansgundem.com

BDDK'nın bankalardan 2011 bütçelerinde şubelere verilen hedefleri tek tek talep etiği öğrenildi

Ekonomi'den Sorumlu Devlet Bakanı Babacan'ın Türk halkının 41 milyar lirasını önceden harcadığını elirtiğ uyarı yapmasına neden olan tüketici kredilerinin bir türlü istenilen düzeyde hız kesmemesi BDDK'yı yeni önlemler almaya itiyor. Bankalar kredi arış hızını yüzde 25'te sınırlı tutun mesajı veren BDDK, kredilerin istenildiği gibi hız kesmemesi nedeniyle daha somut bir adım attı. Edinilen bilgilere göre bankaların 2011 bütçe hedeferini isteyen BDDK, genel bütçe hedeflerinin dışında bankaların şubelere verdiği 2011 kredi büyümesi hedeflerini de tek tek bankalardan istemeye başladı. Böylece bankaların şube yöneticilerine yıl başında verip yıl sonunda bu hedefe göre performansını ölçtüğü rakamları aşağı çekmeyi hedefleyen BDDK, bu yolla banka şube yöneticilerinin de hedefi tutturmak için kredi verirken agresif davranmamalarının önünü de almış olacak.
ARTIŞ HIZ KESMİYOR
Bankacılık sektörütoplam kredileri 25 Şuba itibariyla yıllık bazda yüzde 34.5, geçen yıl sonuna göre yüzde 3.9 yükselişle 556.2 milyar liraya yükseldi. Cari açığa en büyük katkıyı sağlayan tüketiic kredileri de yılbaşından 25 Şubat'a kadar iki aylık sürede yüzde 4.5'lik artışla 127 milyar liradan 134.8 milyar liraya tırmandı. Tüketici kredilerinde yıllık artış ise 25 Şubat itibariyla yüzde 39.8'lik artış ile 96.4 milyar liradan 38.4 milyar liralık artışla 134.8 milyara geldi. 
BAŞKAN KULAK ÇEKMEYE GEREK YOK DEMİŞTİ
BDDK Başkanı Bilgin, "Kredide hızlı giden bankaları BDDK sözlü uyardı mı veya uyaracak mı?" sorusuna, "Biz zaten bankalarla her zaman temas halindeyiz. Onlarla konuşuruz. Görüşlerini alırız. Kendi görüşlerimizi iletiriz. Dolayısıyla  böyle bir defalık, iki defalık, bir sözlü uyarıya ihtiyacımız yok. Onlar da çok iyi biliyorlar" demişti.
Genel olarak bakıldığında kredi büyümesindeki gidişatın oldukça "mutedil" ve "yavaşlayan bir trendde" olduğunu da kaydeden Bilgin, " Yıl sonunda toplam sektörün kredi büyümesinin yüzde 20-25'ler düzeyinde olacağını tahmin ediyorum. Bu da sektör için hiç te kötü bir büyüklük değil." dedi. Bilgin, bu gidişata bazı bankaların ilk 2 veya 3 ayda kredi büyüklüğü açısından anormal büyümesi durumunda o bankalarla her zaman yaptıkları gibi konuşabileceklerini, görüşlerini aktarabileceklerini ve onların görüşlerini dinleyebileceklerini dile getirmişti.
Haberturk

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)