Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gıda ve akaryakıta taksit yasağı olmasına rağmen bazı marketlerin farklı yöntemler kullanarak taksit yapması üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni yol haritasını belirledi. Buna göre gıda ve akaryakıtın yanı sıra taksit sınırı getirilen ürünlere yönelik toplu alımlar elektronik sistemle kontrol edilecek. Buna göre alışveriş sonrasında gıda için ayrı fiş verilmesi ya da bu ürün için ayrı bir kod geliştirilmesi formülü üzerinde duruluyor. Star'ın haberine göre, bu sayede market alışverişi sonrasında gönderilen ‘alışverişinizi taksitlendirelim’ şeklindeki mesajların içerisinde gıda alımlarından kaynaklanan tutar yer almayacak.
KOD DA DEĞİŞTİRİLEBİLİR
Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) ile birlikte çalışma yürütüleceğini açıklayan BDDK’ya yakın kaynaklar, “Şu an itibariyle verilmiş bir kararımız yok. Ancak bankalarla bu kapsamdaki görüşmelerimiz sürüyor. Ona göre bir yol haritası çizilecek. Ya kod geliştirilecek ya da gıda gibi ürünler için ayrı fiş kesilecek. Taksit sınırlamasına ilişkin düzenlemenin delinmesini istemiyoruz” dedi.
Kredi kartlarına taksit sınırlaması getiren ve bankacılık sektörünün tepkisini çeken düzenlemenin yılbaşından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. Normalde 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemenin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerin ardından birkaç hafta daha uzayabileceği de belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre bankacılık sektörünün kredi kartına yönelik taksit sınırına yönelik çok fazla sayıda talebi de oldu. Bu taleplerin bir bölümünün BDDK tarafından da makul bulunduğuna dikkat çekiliyor. Bankaların bazı taleplerinin ise olumlu değerlendirilmediği öğrenildi.
SENEDE KARŞI ÖNLEM
BKM aracılığı ile POS üzerinden taksit sınırlamasının da takip edileceğini aktaran BDDK kaynakları, ödemesiz süre olsa bile taksitin 9 ay ile sınırlı olduğunu ve uygulamayı ihlal edenlere yönelik yeni bir kontrol sistemi üzerinde daha durduklarını kaydediyor. Kredi kartına taksit sınırlamasının tüketici kredisi ya da senede kayma sonucunu ortaya çıkarması halinde Üst Kurul buna yönelik de tedbir alacak. Ekonomi yönetiminin hedefi, kredi kartları başta olmak üzere bireysel harcamaları kısarak tasarrufları artırmak. Tasarruf artışı ile yıllık 60 milyar doların üzerine çıkan cari açık miktarının azaltılması planlanıyor.
önce maaşları artırın sonra önlem alın be cahiller simit bile 1.40 tl utanmıyormusunuz.ama malı ayakkabı kutusunda götürüyorsunuz.
vatandaşın tasarruf yapmasına ne gerek var. halkbankası genel müdürü tek başına zaten tasarrufu yapmış, 4,5 milyon dolarcık kadar.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.