BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK Başkanlığı için ilginç bir isim! ----

BDDK Başkanlığı için ilginç bir isim!

BDDK Başkanlığı için ilginç bir isim!
20 Nisan 2012 - 08:06 www.finansgundem.com

BDDK ve TMSF başkanlığı için Ankara’da sıkı kulisler dönüyor. Başkanlık için 4 kişinin ismi öne çıkıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin’in görev süresinin dolmasının ardından Ankara’da kulisler hareketlendi. BDDK Başkanlığı için 4 isim öne çıkıyor. Bunların başında Ziraat Bankası eski Genel Müdürü, BDDK Üyesi Can Akın Çağlar. İkinci güçlü isim ise BDDK İkinci Başkan Mutalip Ünal. Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan da başkanlık için dile getirilen isimler arasında. Dördüncü ve en şansız isim olarak da Mukim Öztekin gösteriliyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı için ise yeniden Şakir Ercan Gül’ün ismi geçiyor. Gül yeniden atanmazsa en kuvvetli adayların Gül'den sonra vekaleten bu görevi yürütmeye başlayan Abdullah Demiröz olduğu konuşuluyor.
AKP Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli’nin verdiği yasa teklifinin asıl amacının Başkanı Şakir Ercan Gül’ün yeniden atanmasının sağlanması olduğu biliniyor. Yani Tevfik Bilgin bu yasadan yararlanamayacak. Çok kısa bir süre içerisinde atamaların yapılması bekleniyor.
www.finansgundem.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 20 Nisan 2012 12:42

    Can Akın Çağlar olur inşallah...

  • 20 Nisan 2012 11:36

    Can bey yakışır o göreve

  • dingil20 Nisan 2012 09:32

    adam yeterli tecrübeli mi bilmem ama garanti teftişten başlayıp albaraka ve asya da yöneticilik yapmak bankacılık tecrübesi sayılmaz mı. 07.16 da yorum gönderen arkadaşın bankacılık tecrübesinden ne anladığını gerçekten merak ediyorum.

  • mehmet erol20 Nisan 2012 09:29

    bu göreve en layık kişi ersin özince dir. emaneti ehline ver akepe

  • Ali20 Nisan 2012 08:55

    Bankaciligi ne kadar biliyor acaba

  • 20 Nisan 2012 07:16

    BDDK gibi ülkenin en önemli kurumlarının birinin başına gelecek bu kişinin sadece geçmişte bir dönem bankacılık yapması yeterli midir? veya TMSF üyesi olması BDDK başkanı olmasını gerektirir mi? Asıl sorulması gereken bu kişinin BDDK'ya ne katacağı 1 trilyon TL'lik sektörü yönetme kapasitesinin olup olmadığıdır

  • driverson20 Nisan 2012 00:03

    İlginç olan haber yayınlarken içine yorum katmak gibi geldi bana.Göreve geldiğinde fark yaratacağına inandığım,mesleğinin erbabı ve gerçek bir insandır Mukim Öztekin.

  • 20 Nisan 2012 00:01

    Mukim, sayın başbakan'ın çok sevdiği biridir.İşinin de ehlidir.Bazıları onun gelmesiyle telaş içindeler, belli.

  • 19 Nisan 2012 23:29

    Mukim Öztekin Garanti Teftişten başlayıp Albaraka ve Asya'da g.m.yardımcılığı yapmış biri.HAlen de TMSF üyesi.Neden ilginç bir isim olsun?üstelik gerçekten de samimi ve çok dürüst bir insan olarak bilinir.BDDK için büyük bir kazanç olacaktır.