<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK Başkanı Özince'ye katılmadı!----

BDDK Başkanı Özince'ye katılmadı!

BDDK Başkanı Özince'ye katılmadı!
06 Ekim 2015 - 08:04 www.finansingundemi.com

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin sektör için yaptığı açıklamalara katılmadı

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin “Son 10 yılda şahlanan Türk bankacılık sektöründe bu dönem artık geride kaldı” çıkışına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’den itiraz geldi.

Özince’nin değerlendirmesine katılmadığını ifade eden Akben, Türk bankaları açısından ciddi bir olumsuzluk olmadığını söyledi. Dönemlerin tam anlamıyla bitmeyeceğini belirten Akben, “Bu konjonktürden etkilenmeyen sektör yok. Ancak Türk bankacılık sistemi şu anda hala iyi bir durumda. Karlılığı da iyi durumda. Ben bu görüşe katılmıyorum” diye konuştu.

Mehmet Ali Akben, son dönemde uluslararası kuruluşların raporlarında yer bulan Türk bankacılık sektörünün kırılganlığına ilişkin yorumları da değerlendirdi.

Siyasi belirslizlik, Güneydoğu’daki sorunlar ve komşularda yaşanan sıkıntıların ülkeyi daha çok etkilediğini kaydeden Akben “Tek parti olmasa da koalisyon şeklinde mutlak suretle bir hükümet kurulacak. Biz çok büyük bir olumsuzluk beklemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘10 yıl öncesini arıyor’

Ersin Özince geçen hafta yaptığı açıklamada bankacılık sektörüyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Kamu otoritesi kazanılan kârların dağıtımına kısmen izin veriyor. Yani sermayeye eklenmesini arzu ediyor çoğunlukla Bu da banka sermayedarlarının gerek ülkemiz yerli banka sermayedarlarının gerekse borsanın lokomotifi olan bankalarımıza yatırım yapan yabancı portföy yatırımcılarının bankacılık sektörünü artık biraz beklentilerini arkaya itti. Bu ciddi bir sorun bizim için çünkü sektöre sermaye lazım. Türkiye’yi büyütecek bankacılık sektörüne önce sermaye gerek. Önümüzdeki dönem sektör sermaye temini açısından geçen 10 seneye göre sorun yaşayacağını öngörüyorum. Daha doğrusu elinin o kadar rahat olmayacağını düşünüyorum. Zaten Banka kredileri ve mevduattaki gelişmeler de yavaşlama gösteriyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)