BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK Başkanı mı olacak?----

BDDK Başkanı mı olacak?

BDDK Başkanı mı olacak?
18 Temmuz 2011 - 08:38 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Can Akın Çağlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı'na hazırlanacak

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Can Akın Çağlar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) boş bulunan üyeliğe atandı.
Kurul üyesi Mutalip Ünal da İkinci Başkan olarak görevlendirildi. Çağlar'ın bu göreve getirilmesi Mart 2012'de BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'den boşalacak koltuğa oturacağı yorumlarını da doğruluyor.
Çağlar'ın atamasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Çağlar, 27 Mart 2003 tarihinden bu yana yürüttüğü Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 15 Temmuz Cuma günü Hüseyin Aydın'a devretmişti.
Ziraat Bankası'nda 8 yıl genel müdürlük yaptıktan sonra görevinden istifa eden Çağlar, görevi süresinde birçok yeniliğe imza atmıştı.
Bankanın bürokratik ve hantal yapılanmasından kurtarılmasına yönelik önemli adımlar attı.
Çağlar'ın göreve başladığı 2003'te bankanın aktif büyüklüğü 38 milyar liraydı. 2010 sonu bilançolarına göreyse banka tam üçe katlandı. SABAH

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 18 Temmuz 2011 11:56

    "Bankanın bürokratik ve hantal yapılanmasından kurtarılmasına yönelik önemli adımlar attı." Gözlerinizle mi gördünüz? Daha hantal yaptı dersek?..PR'ını mı üstlendiniz?

  • AHA18 Temmuz 2011 09:46

    DAHA BDDK BAŞKANNIN GÖREV SÜRESİ DOLMADI Kİ .....BELKİ BAŞKALARIDA ADAY OLABİLİR...