BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBBVA, Garanti'den çıkmayacak----

BBVA, Garanti'den çıkmayacak

BBVA, Garanti'den çıkmayacak
23 Ekim 2012 - 06:48 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk, Garanti Bankası’ndaki ortağı İspanyol BBVA’nın Türkiye’den çıkacağı yönündeki haberlere açıklık getirdi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti Bankası’ndaki ortağı İspanyol BBVA’nın Türkiye’den çıkacağı yönündeki haberlere açıklık getirdi. Ayrılmalarının söz konusu olmadığını belirten Şahenk, birkaç ay önce BBVA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez ile beraber olduklarını söyledi. Şahenk, Gonzalez’in bir toplantıda “Dünyada teknolojiyi en iyi kullanan banka Garanti’ye ortağız.” sözlerini hatırlatarak, “Bu hafta Meksika’nın başında olan, bizim yönetim kurulumuza atanan dostumuz ile beraberdik. Latin Amerika’nın en büyük şirketlerinden oluşan bir heyetle İstanbul’a geldiler. Bu tamamıyla Latin Amerika’yı bizle daha fazla tanıştırma anlamında. Orada problem yok. Ayrılmamız söz konusu değil.” dedi. Zaman Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu ve Skytürk 360 TV’de yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Ferit Şahenk, gündeme ilişkin konulara da değindi. Ekonomi çevrelerinde bir süredir “gaz-fren” tartışmaları yaşanırken, Şahenk, hükümetin arabanın vitesini ne zaman değiştirmesi gerektiğini çok iyi bildiğini söyledi. “Bazen yavaşlayacaksınız, bazen de vitesi düşürerek bu işi yapmanız gerekir.” diyen Şahenk, Türkiye’nin iyi yolda olduğunu ifade etti. Son birkaç yıldır Avrupa ve Amerika’nın ekonomiyi para basarak canlandırmaya çalıştığına işaret eden Şahenk, bu dönemde Türkiye’nin sıkı para politikasıyla, zor ama istikrar ve güven ortamını bozmayacak bir modeli tercih ettiğini kaydetti. Türkiye’nin hem siyasi hem de iktisadi anlamda iyi bir momentum yakaladığını belirten Şahenk, Avrupa’daki krizin aşılamamasını, samimiyet olmamasına bağladı. Deneyimli işadamı, güvenin olmadığı, sürekliliğin olmadığı hiçbir yerde ne vatandaşın rahat yaşayabileceğini ne de yatırımcının yatırım yapmayı düşünebileceğini ifade etti. Türkiye’nin ihracatının yüzde 50’sini Avrupa’ya yaptığını hatırlatan Şahenk, Avrupa’nın bir an önce kendine gelmesinin Türkiye için önemli olacağını dile getirdi. Bundan birkaç hafta önce yeni marina yatırımları için Yunanistan’a gittiğini söyleyen Şahenk, herkesin Türkiye’yi konuştuğunu ve Türkiye’nin bu kadar güçlü kalmayı nasıl başardığı sorularına muhatap olduğunu kaydetti. 2000’den sonra Türkiye’nin bir araba gibi duvara tosladığını anlatan Şahenk, “Türkiye derin bir kriz atlattı. Çünkü iş âlemi, siyaset, sendikalar ve toplum birbirine samimi davrandığı için bunu başardık.” dedi.
İŞ DÜNYASI YERLİ OTO İÇİN BİR ARAYA GELEBİLİR
Şahenk, Türkiye’nin isterse Hindistan ve Güney Kore’de olduğu gibi yeni marka yapabileceğini kaydetti. Global bir marka yapmanın maliyetleri olduğunu kaydeden Şahenk, “Bunları iyi hesaplamak lazım. Yoksa artık Türkiye’de dizayn ve üretim kabiliyeti var. Bunların hepsi yapılabilir. Bu anlamda Türk iş dünyası bir araya da gelebilir. Ama şunu da söyleyeyim; Türkiye’de araba üretecek öbür markaları getirmek, yeni bir araba markasını doğurmak gibi önemlidir.” tespitinde bulundu. Şahenk, distribütörlüğünü yaptıkları Volkswagen’in Türkiye’ye gelmemesini ise hata olarak değerlendirdi. Şahenk, markanın Türkiye’ye gelmesi için çalıştıklarını belirterek, Volkswagen’in Türkiye’de bir değil birkaç modelini ürettiği, ticari aracın da olduğu bir üretim merkezini hayal ettiğini söyledi. Zaman zaman adı Fenerbahçe ve TÜSİAD başkanlığı için geçen Şahenk, “Buralarda görev aldığınız zaman hakkını vermeniz lazım.” dedi.
O telefonun çalmasını çok istiyorum
Babası merhum Ayhan Şahenk’in dünyayı düşünen, yapmak istediklerini ekipteki arkadaşlarıyla gerçekleştirmek için çok çalışan bir insan olduğunu belirten Şahenk, grup olarak temel taşları inşaat sektörü olduğu için babasının hep şantiyelerde olduğunu ve onu fazla göremediklerini ifade etti. Babasının yokluğunu derinden hissettiğini aktaran Şahenk duygularını şöyle dilye getirdi, “Yatak odamda, benim tarafımda olan bir telefon vardı. Bir hattı o. Akşamları hastaneden beni arardı, halimi, hatırımı ve işleri sorardı. O telefonun çalmasını çok istiyorum.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)