<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaykal'ın damadına şok üzerine şok!----

Baykal'ın damadına şok üzerine şok!

Baykal'ın damadına şok üzerine şok!
11 Kasım 2014 - 07:40 www.finansingundemi.com

Deniz Baykal'ın damadı Halil Ataman'a Anteks'in iflası sonrası tazminatlarını alamayan 500 işçi suç duyurusunda bulunacak

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tekstilci damadı Halil Ataman mahkemelik oluyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası Anteks'te çalışan bin 200 kişiyi 18 Eylül 2013'te iflas gerekçesiyle işten çıkaran Halil Ataman'a milyonluk tazminat davası açılıyor.

Toplam 22 milyon TL'lik alacakları olduğu belirtilen işçilerden 350'si dava için avukata vekâlet verdi. Bu sayının ay sonuna kadar 500'e çıkması hedefleniyor. İflası istenen, ancak mal varlığı borçlarını karşılamayan ve bankaların haciz uyguladığı Anteks'in fabrikasında üretim durdu. Konuyla ilgili bir şikâyet dilekçesi de TBBM'ye sunuldu. İşçilerin avukatı Mahmut Doğan, ay sonuna doğru halka açık bir şirketin hileli iflas yoluyla bilerek iflas ettirilmesi iddiası ve alacaklar nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 

HALKA AÇILAN ATAÇ'IN İŞTİRAKİ

 

Anteks 2012 yılımnda halka açılan ve bu yılın ortalarında kottan atılan mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen Ataç İnşaat'ın iştiraki. Ataç İnşaat'ın halka arzında SPK eski çalışanı Metin Yüksel etkin bir rol oynamış daha sonra da şirketin yönetimine girmişti. Çevik kardeşler de halka arzdan sonra bu şirkete danışmanlık hizmeti vermişti. Çevikler Ataç İnşaat'a danışmanlık hizmeti verirken bir yandan da Anteks'i halka arz etmeye çalışmışlardı. SPK'nın net tavrı nedeniyle Anteks halka arz edilememişti. Eğer halka arz edilmiş olsaydı bugün işçilerin yanı sıra mağdur yatırımcı kitlesi olacaktı.



HAKLARI GASP EDİLDİ

Avukat Doğan, Anteks'te çalışan yaklaşık bin 200 işçinin 25 milyon liralık kıdem tazminatının ödenmediğini, bu rakamın gecikme faizleriyle birlikte 40 milyon liraya ulaştığını söyledi. Doğan, şu bilgileri verdi: "Burada 15 bin kişinin hakkı açık veya gizli bir şekilde gasp edildi. Şimdi işçilerin vekaletini alarak suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Halen 350 kişiden vekalet aldık. En son toplantıyı geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdik. Ay sonuna kadar 500 işçinin vekaletini almayı hedefliyoruz."

DÜNYA DEVLERİNE ÜRETİM YAPIYOR

Anteks işçileri, son olarak mayısta eylem yapmıştı. 100'e yakın işçi, kıdem tazminatı hakları için barikat kurarak fabrikanın önündeki ütü makinelerini ateşe vermişti. Fabrikanın aslında kâr ettiğini ve Versace, Armani, Lacoste gibi dünyaca ünlü markalara üretim yaptığını söyleyen işçiler, "Buradan gelen parayla Libya, Mısır, Irak gibi ülkelerden ihaleler alındı. Ancak bu ülkelerdeki savaş ve siyasi kriz nedeniyle işlerin kötüleşmesinden Türkiye'deki fabrika da olumsuz etkilendi" iddiasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)