Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya'da kalan en büyük Batılı bankalar, Ukrayna'nın tam ölçekli işgalinden sonra Rusya'daki risklerini en aza indirme sözlerine rağmen, geçen yıl Kremlin'e 800 milyon eurodan fazla vergi ödedi; bu rakam savaş öncesine göre dört kat arttı.
Financial Times'ın haberine göre, Rusya'daki varlıklarına göre Avrupa'nın en büyük yedi bankası, Raiffeisen Bank International, UniCredit, ING, Commerzbank, Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo ve OTP - 2023 yılında 3 milyar euronun üzerinde bir toplam kâr bildirdi.
Bu karlar 2021'dekinden üç kat daha fazlaydı ve kısmen bankaların ülkeden çekemediği fonlardan kaynaklanıyordu.
Financial Times tarafından yapılan bir analize göre, kârlılıktaki artış, Avrupa bankalarının 2021'de 200 milyon euro olan vergi ödemelerini 800 milyon euroya yükseltti. Bu artış, Citigroup ve JPMorgan gibi ABD'li kredi kuruluşlarının kârlarına ek olarak gerçekleşti.
Avrupa bankaları tarafından ödenen ve Rusya'nın 2024 yılı için beklenen enerji dışı bütçe gelirlerinin yaklaşık yüzde 0,4'üne denk gelen vergiler, ülkede kalan yabancı şirketlerin Batı'nın yaptırımlarına rağmen Kremlin'in mali istikrarını korumasına nasıl yardımcı olduğunun bir örneği.
Yabancı kreditörler sadece yüksek faiz oranlarından değil aynı zamanda Rus bankalarına yönelik uluslararası yaptırımlardan da fayda sağladı. Bu tür önlemler rakiplerini uluslararası ödeme sistemlerine erişimden mahrum bıraktı ve batılı bankaların ülkedeki müşterilere yönelik cazibesini arttırdı.
Avrupalı bankaların 800 milyon euro tutarındaki vergi ödemelerinin yarısından fazlası, yabancı kredi kuruluşları arasında Rusya'da en büyük varlığa sahip olan Avusturyalı Raiffeisen Bank International'a aittir.
Batılı bankalar Rusya’dan vazgeçemedi
Batılı bankalar dev proje için yarışıyor
Çalınan paralar Batılı bankalarda
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.