<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBatık krediler rekora gidiyor----

Batık krediler rekora gidiyor

Batık krediler rekora gidiyor
28 Mayıs 2014 - 15:58 www.finansingundemi.com

Çin'in dev bankalarının 2009 yılından bu yana görülen en yüksek batık kredi oranlarını açıklaması bekleniyor

Çin'in en büyük bankaları, geciken kredi ödemelerinin, kredi alanların ekonomideki yavaşlamayla mücadelesini gözler önüne seren bir şekilde 5 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrasında, 2009 yılından bu yana görülen en yüksek batık kredi oranlarını açıklamaya hazırlanıyor.

Ülkenin en büyük 10 bankası, zamanında ödenmeyen kredilerin 2013 yılı sonunda 588 milyar yuana (94 milyar dolar) ulaştığını açıkladı. Bu seviye, geçen yıla oranla yüzde 21 artış ve en az 2009'dan bu yana görülen en yüksek tutar anlamına geliyor. Bu orandaki artış, Çin'in büyümesindeki yavaşlamayla şirket karlarının hız kesmesi ve hükümetin banka dışı fonlara yönelik kısıtlamalarının kredi ihtiyacı duyanlar için kaynak bulmayı zorlaştırmasıyla birlikte düşünüldüğünde, bankalar için önümüzdeki aylarda batık kredi oranlarının artacağının habercisi olma özelliği taşıyor.

Standard & Poor’s Pekin yöneticilerinden Liao Qiang, "Vadesi geçen krediler varlık kalitesindeki bozulmanın en önemli göstergesidir ve aynı zamanda kredi kullanıcıları arasında likidite sıkışıklığının arttığının da habercisidir. Çin bankalarının kredilere dayalı sıkıntılarının günden güne ortaya çıkacağına inanırken, diğer yandan bu konuda sonun henüz görünmüyor olması da ayrıca rahatsız edici" yorumunda bulundu.

31 Aralık'ta bankaların en az 1 gün vadesi geçen kredilerinin oranı, geri dönmeyen ve artık ödenmesi beklenmeyen kredilerden yüzde 31 daha fazlaydı. Son beş yılın en büyük farkını oluşturan bu oran, bankaların potansiyel kayıpları örtmek için fonlardan vazgeçmemek amacıyla bozulmayı kabul etmeye direndiğinin göstergesi olarak yorumlanabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)