BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşkana sıkıyönetim yetkisi----

Başkana sıkıyönetim yetkisi

Başkana sıkıyönetim yetkisi
23 Şubat 2013 - 02:17 www.finansgundem.com

AK Parti, halen Bakanlar Kurulu ve TBMM onayı ile ilan edilebilen sıkıyönetim yetkisinin, Başkan’a verilmesini istedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonunda olağanüstü hal ve sıkıyönetim ile ilgili maddeler ele alınırken, AK Parti sıkıyönetim ilanına, Başkanın karar vermesini istedi. Halen TBMM tarafından onaylanması gereken sıkıyönetim yetkisinin, ‘’Başkan’’ tarafından kullanılmasını önerdi.
Mevcut Anayasanın 122. maddesine göre, demokratik düzen veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik vahim şiddet hareketleri, ayaklanma ya da savaş durumunda Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, MGK’nın da görüşünü alarak 6 ayı aşmamak üzere sıkıyönetim ilân edebiliyor. Bu karar TBMM tarafından onaylanırsa yürürlüğe giriyor. Sıkıyönetimin uzatılması da TBMM kararı gerektiriyor.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bu maddedeki değişikilk konusunda anlaşamadı. Her parti kendi önerisini getirdi. BDP, savaş ya da savaşı gerektirecek bir durum halinde Bakanlar Kurulunun, AKP ise Başkan’ın sıkıyönetim ilan edebilmesini istedi. CHP ise, yetkinin bugünkü gibi Bakanlar Kurulunda olmasını ve TBMM’nin onayını teklif etti. MHP de, ‘’Ülkenin ve milletin bölünmezliğinin tehlikeye girmesi durumunda da’’ sıkıyönetim ilan edilebilmesini önerdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)