BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBASİSEN'DEN ÜÇ BANKAYA TEŞMİL UYARISI----

BASİSEN'DEN ÜÇ BANKAYA TEŞMİL UYARISI

BASİSEN'DEN ÜÇ BANKAYA TEŞMİL UYARISI
31 Mayıs 2009 - 12:13 www.finansgundem.com

Basisen Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, “Finansbank, Fortis ve Denizbank yönetimi, Bakanlar Kurulu'nun teşmil kararını,çalışanlarına uygulamak durumundadır “ dedi..

Finansbank,Fortis ve Denizbank’ta moraller bozuk… Basisen Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 19 Mart 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan ve 29 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren teşmil kararına üç banka da uymak durumundadır. Sendikamızın imzalamış olduğu Türkiye İş Bankası toplu iş sözleşmesinin, DENİZBANK, FORTİS, FİNANSBANK ile diğer yabancı bankalara uygulanması için yasadan doğan hakkını kullanarak teşmil talebinde bulunmuştur. Bugünkü hükümet çağdaş ve demokratik bir karara imza atarak , teşmil uygulamasını kabul etmiş İş Bankası toplu iş sözleşmesinde bazı değişiklikler yaparak, Finansbank, Fortis ve Denizbank çalışanlarına uygulanmasını kararlaştırmıştır. Bakanlar kurulunun almış olduğu bu kararla ilgili banka çalışanlarının, ücret, çalışma koşulları, izin ve diğer sosyal yardım konularında önemli iyileşmeler sağlanmıştır. Amacımız sektörde sendikalı ve sendikasız işletmeler arasındaki haksız rekabet koşulları ile, bu bankalardaki çalışanlar arasındaki,eşitsizliğe ve keyfiliğe dayanan hak mağduriyetini gidermektir Bugün ilgili üç bankada çalışan 20 bini aşkın Banka çalışanı, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu bu olumlu kararın uygulanmasını sabırsızlıkla beklemektedir. Ancak ilgili bankaların yöneticileri, aradan bir ay geçmesine rağmen çalışanlarına hiçbir açıklama yapmamışlardır. Bu durum çalışanların motivasyonunu olumsuz yönde etkilediği gibi, yönetime olan güveni de zedelemektedir. Finansbank. Fortis ve Denizbank yönetimi bahane ve mazeret arama anlayışlarını bir tarafa bırakarak T.C. Hükümetinin almış olduğu bu kararı en kısa sürede uygulamak zorundadır. İlgili bankaların Avrupalı sahipleri, kendi ülkelerinde ,yasalara uyma ve çalışma haklarını yerine getirme konusunda son derece hassas ve saygılıdır. Bizler de, aynı saygı ve hassasiyetin ülkemiz yasalarına ve çalışanlarına gösterilmesini bekliyoruz. Fİnansbank,Fortis ve Denizbank’a uygulanacak olan Bakanlar Kurulunun Teşmil kararını kısaca özetleyecek olursak; • İlgili banka çalışanlarının,kararın yayımlandığı tarihteki aylık ücretlerine seyyanen 250.-(İkiyüzelli) TL zam yapılmasıına, • Otuz günlük brüt çıplak ücretleri üzerinden iki ikramiye verilmesine, • Çalışanların bir şehirden diğer bir şehre atanmaları halinde, 1.000.-(Bin) TL tutarında “Göç Ödeneği” verilmesine, • Görev yapılışı sırasındaki ölüm ve yaralanma halinde ”tazminat” ödenmesine • Çalışanların evlenmesi halinde 1000.-(Bin) TL ”evlenme yardımı”, yapılmasına • Çocuğu yeni doğmuş olana 500.-(Beşyüz) TL ”doğum yardımı yapılmasına ”, • Doğal afete uğrayan çalışanlara, maddi zararını aşmamak koşuluyla 4.000.-(Dörtbin) TL’ye kadar “Doğal Afet Yardımı yapılmasına ”, • Çalışanların ölümü halinde mirasçılarına 1.000.-(Bin) TL tutarında ”ölüm yardımı” yapılması ile Yıllık Ücretli izinlerde artış kararı verilmiştir..
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)