<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşçı faiz için koalisyonu mu bekliyor?----

Başçı faiz için koalisyonu mu bekliyor?

Başçı faiz için koalisyonu mu bekliyor?
23 Haziran 2015 - 08:06 www.finansingundemi.com

Koalisyonun kurulmasıyla birlikte Merkez Bankası faiz adımı atabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, faizler konusunda harekete geçmeden önce, muhtemelen yeni hükümetin kurulmasını beklemek zorunda kalacak.

Başçı'nın yedi üyeli Para Politikası Kurulu (PPK), Bloomberg'in anketine katılan 12 ekonomistin tümünün tahminlerine göre, bugünkü toplantıda üç temel faiz oranında da değişikliğe gitmeyecek. Banka, seçimler sonrası hükümetin kurulmasına yönelik belisziliğin arttığı bir ortamda, enflasyon beklentilerinin beş ayın en yüksek seviyesine çıkması ve liranın ayın başında rekor seviyelere düşmesine karşın bekle-gör modunda kalacak.

Ak Parti'nin 12 yıl sonra ilk kez tek başına iktidara gelmesi için yeterli oyu alamadığı 7 Haziran seçimleri, Deutsche Banks AG'den Kubilay Öztürk'e göre, politika yapıcıların koalisyon görüşmelerinin sürmesinden dolayı tarafsız kalmak istemeleri ile birlikte, Merkez Bankası'nın manevra alanını sınırlıyor. Ancak Başçı, eğer yeniden seçime gidilirse ve lira tekrar güçlü bir şekilde düşmeye başlarsa harekete geçmek zorunda kalabilir.

İstanbul'da Türkiye Ekonomi Bankası baş ekonomisti Selim Çakır, "Kur üzerinde baskı sürüyor, enflasyon beklentileri kötüleşti, gerçek enflasyon rakamları hayalkırıklığı yaratıyor ve tüm bunların üzerinde, süregelen bir siyasi belirsizlik var," dedi ve "Eğer koalisyon görüşmeleri kesilmez ve kur kontrolden çıkmazsa, Merkez Bankası harekete geçmeden önce hükümetin kurulmasını bekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi politikasının yönü, Ak Parti'nin seçimlerden sonra parlamentoda çoğunluğu sağlayamaması ve üç muhalefet partisinin mevcut hükümetle çalışmak istememesi ile birlikte sorgulanıyor. Ülke şimdi ya azınlık hükümeti ve bir koalisyon ya da yeni seçimler ile karşı karşıya.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)