BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşçı etkisiz mi kalacak?----

Başçı etkisiz mi kalacak?

Başçı etkisiz mi kalacak?
27 Ağustos 2013 - 11:38 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamalarını değerlendirdi

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın bugün yaptığı açıklamaların mevcut global baskı altında TL’nin değerlenmesine katkı sağlama ihtimalini düşük gördüklerini diye getirdi.
Altınsaç, Foreks'e yaptığı açıklamada, enflasyon %6.2’ye düşene kadar faiz PD’ler için önceki PPK’da duyurulan %6.75’in altına inmeyeceğinin ve ek parasal sıkılaştırma için de %7.75’in üzerine çıkmayacağının açıklandığına işaret ederek, "Kurda seviye belirtilmesini de çok etkin bulmuyoruz" diye konuştu.
Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Tüm bunlara ek olarak TL bu denli değer kaybetmişken, faizin bundan sonra enflasyon %6.2’ye düşene kadar değişmeyeceği yönünde MB’nın kendini bağlaması da son derece riskli.
Enflasyon da görünümün bozulduğunu düşünüyoruz ve yıl sonuna kadar %6.2’ye düşme ihtimalini, hele ki TL bu denli değer kaybetmeye devam ederken olası bulmuyoruz.
Global anlamda bu denli belirsizlik varken Erdem Başçı’nın son derece net bir şekilde 'döviz kurunda şu anki hareketleri geçici görüyoruz, çok eminim bundan' şeklindeki açıklamalarını şaşırtıcı buluyoruz. Bu tarz güçlü bir sözlü müdahalenin özellikle yapıldığını düşünüyoruz.
Bu durumda faizde değişiklik olmayacağı açıklandığına göre ilerleyen vadede MB’nın oldukça yüksek miktarda döviz satma ihtimali yüksek.
MB Başkanı’nın kuru düşürmede son derece kendinden emin TL’nin seviyesini telaffuz etmesi, buraya faiz dışında farklı müdahaleler geleceğini düşünmemize sebep oluyor. 
Tüm bu açıklamalar gelirken TL’de de değer kaybı sürüyor. Açıklamalardan önce 2.3440 olan sepet 2.3620’ye yükselmiş durumda."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)