BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşbakan'ın sözü geçecek----

Başbakan'ın sözü geçecek

Başbakan'ın sözü geçecek
17 Eylül 2013 - 10:01 www.finansgundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Amari, vergi konusunda bakanların sözlerinin geçerli olmadığını söyledi

Japonya Ekonomi Bakanı tarafından salı günü yapılan açıklamada muhtemel bir vergi indirimi konusunda son sözü söyleyecek olanın bakanlar değil başbakan Shinzo Abe olacağını söyledi. Akira Amari bu sabah yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gerçekleşen basın toplantısında "Şurası gayet açıktır ki eğer görüşler arasında bir farklılık olursa maliye bakanlığı yerine başbakan'ın görüşü öncelik arz edecektir" dedi. Japonya'da hükümet yetkilileri bu aşamada Nisan ayında yapılması planlanan satış vergilerinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin nasıl giderileceği konusunu ele alıyorlardı.
İş dünyası liderleri bunun için kurumlar vergisinden yeni indirimlere gidilmesini istiyor. Halen kurumlar vergisi yüzde 38 düzeyinde bulunuyor. Abe yetkililerden seçenekler üzerinde çalışmalarını istedi. Ancak vergi gelirlerinde kayıptan endişelenen maliye bakanlığı yetkilileri böylesi bir indirime karşı çıkıyorlardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)