BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşbakan geri adım atmadı, borsa çöktü!----

Başbakan geri adım atmadı, borsa çöktü!

Başbakan geri adım atmadı, borsa çöktü!
06 Haziran 2013 - 15:43 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus'taki açıklamaları ile borsada kayıplar yüzde 5'i aştı

FINANSGUNDEM.COM
BİST 100 Endeksi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus'daki açıklamaları sonrası gelen satışlarla bir ara yüzde 8'i aşarak 73 bin seviyelerine kadar geriledi. BİST 100 endeksi hızlı düşüşün ardından gelen tepki alımlarıyla bir miktrar toparlanarak 75 bin seviyesinin üzerine yükseldi. Endeks yüzde 5'in üzerinde değer kaybıyla 75.637 seviyesinden işlem görüyor.
Piyasalar bugün Başbakandan eylemleri sona erdirecek iyimser açıklamalar bekliyordu. Ancak beklenen açıklamalar gelmedi ve Başbakan projeye ilişkin duruşunu değiştirmeyerek geri adım atmadı. Açıklamalar sonrası BİST'de siyasi belirsizliklerin ve gerginliğin devam edeceği beklentisi sert satışlar yaşanırken 1.8850 lira seviyesinde işlem gören dolar 1.89 lirayı aştı.
Tunus Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Topçu Kışlasını aslına uygun olarak yapacaklarını ve AKM'nin yerine ise opera binası inşa edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Son on yılda çok sayıda ağaç diktik. Taksim porjesinde büyük bir opera salonu yapacağız. AKM yerinbe daha güzel bir merkez olacak. Vatandaşlarımızla hep beraber nezih bir ortamda gezinme fırsatı bulacaklar. Biz yıktığımız yerlere daha modern yerle yapacağız. Tiyatro Merkezi çok farklı bir merkez olacak. AK Parti iktidarı çok güzel icraatlar yapmıştır ama onlar bize engel çıkarmaya çalışıyorlar. Şu anda herşey hukuk mücadelesinde yürüyor. Bir çoğunun o olaylara nasıl katıldığı belli değil bu durumda biz gerekeni yapıyoruz. Bu tür şeyleri bir yarışa sokmanın gereği yoktur. Bu mantıkla devlet yönetilemez. Burada Toplu Kışlası var mı yok mu orada olmayan birşeyi yapmanın vaadini ortaya koymadık. Orada yapılmış olan Toplu Kışlasını yeniden yapacağız dedik. Muhteşem bir eseri tekrardan yapacağız. Dünyanın heryerinde bu tarz tarihi eserler yapılır" şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan06 Haziran 2013 21:31

    az düşmüş borsa yarın yüzde 10 daha düşer parası olanlar ellerini oğuşturuyordur alttan almak için başbakana dua ediyorlardır böyle sert söylemlere devam etmesi için.

  • yatırımcı06 Haziran 2013 17:32

    Bunun sebebi Başbakan değil Kılıçdaroğlu'nın kıskançlığı amacınıza ulaştınız rahatlayın