BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Erdoğan tarihi camiyi açtı----

Başbakan Erdoğan tarihi camiyi açtı

Başbakan Erdoğan tarihi camiyi açtı
06 Haziran 2014 - 14:31 www.finansgundem.com

Ortaköy Mecidiye Camii 3 yıl sonra Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile açıldı

FINANSGUNDEM.COM

Ortaköy sahilinde konumlanan tarihi Büyük Mecidiye Camii, 2011 yılından bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliği ile Kuveyt Türk Katılım Bankası sponsorluğunda yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan “Tarihi ve kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bilinciyle restorasyon çalışmalarına destek verdiğimiz Ortaköy Büyük Mecidiye Cami’nin tekrar ibadete açılmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

ERDOĞAN ORTAKÖY MECİDİYE CAMİİ'DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Mecidiye Camii'ne geldi.

Yoğun yağmur altında Ortaköy'e gelen Erdoğan, vatandaşları selamladıktan sonra Cuma namazını kılmak üzere camiye girdi.

Açılışa Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.



EN KIYMETLİ ESERLERDEN BİRİ

Açılışın ardından bir açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, “Kuveyt Türk olarak, bir yandan ülkemizin ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlarken bir yandan da sağlam değerlerimiz ışığında, her biri birbirinden değerli sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımızın yaşatılmasını ve bu sayede gelecek nesillere “değerleri” yaşatılmış bir ortam bırakmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bugüne kadar restorasyon çalışmalarına destek verdikleri İstanbul Azapkapı Saliha Sultan Sebili ve Çeşmesi ile Bursa Kozahan Şadırvanı’nın ardından, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nin restorasyonuna destek olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Uyan,  “Büyük Mecidiye Camii, İstanbul’un kimliğini oluşturan tarihi yapılarımızın arasında çok özel bir yere sahip. Tanıklık ettiği dönemin yaşantısının ve camiyi dolduran zat-ı muhteremlerin manevi izlerini taşıyan bu eserin ayakta kalmasında bir payımızın olması bankamız adına çok sevindirici.” dedi.

Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nin titizlikle ve özenle sürdürülen çalışmalar neticesinde, tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edildiğini ve kapılarının yeniden tam anlamıyla açıldığını belirten Uyan “İstanbul, dünyanın yükselen şehirleri arasında en önde giden, çok önemli bir merkez. Şehrin simge yapılarını korumak, tarihimizin izlerini muhafaza etmek bugün en önemli sorumluluğumuz. Kuveyt Türk olarak; üzerimize düşeni yapabildiysek ne mutlu bize…” sözleriyle görüşlerini aktardı.

AYASOFYA AÇILSIN SLOGANINA İLGİNÇ YANIT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ortaköy Camii'nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşması sırasında "Ayasofya açılsın" sloganı üzerine "Yan tarafında Sultanahmet var. Önce orayı bir dolduralım. Ondan sonra gerisi gelir" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Büyük Mecidiye camii bugün itibariyle hizmete başladı. Bir şeyi vurgulamakta fayda görüyorum. Sultan Abdülmecid'in ruhuna hep birlikte fatiha'lar gönderiyoruz göndereceğiz. onlar bu eserleriyle hep kalıcı oldular. biz de bu kalıcı eserleri bizlere bırakan ecdadımızla hep iftihar ettik.

Bu eserin mimarisinde bir defa rol alan mimarı durumunda olan bir Ermeni mimardır. Ecdad bu noktada çok farklı davranmış. Emaneti işi ehline vermiş. Ve Ortaköy camii gerçekten bizim eserlerimiz arasında camilerimiz arasında çok farklı bir yere sahip. Dolayısıyla biz mimarından mühendisine işçisine kadar bu restorasyonlarda emeği geçenlere hep rahmet gönderiyoruz.

Bize düşen bir görev daha var. Bu camilerimizi cemaatsiz bırakmayacağız. Ortaköy Camiimiz küçük. Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih buraların dolması lazım. Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım. Ama teravih namazlarında bayram namazlarında değil ha, sabah namazlarında dolduralım. Onları bir halledelim. Ondan sonra gerisi gelir. Allah yar yardımcımız olsun diyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)