<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşarı için uzak durmanız gereken 5 karakter----

Başarı için uzak durmanız gereken 5 karakter

Başarı için uzak durmanız gereken 5 karakter
22 Ocak 2024 - 17:28 www.finansingundemi.com

Kalıcı başarıya ulaşmak, kendinizi bilinçli olarak olumlu etkilerle kuşatmayı gerektirir. Belirli karakterdeki insanlar ise kronik davranışlar yoluyla başarı odaklı zihniyetinizi olumsuz yönde etkileyebilir ve motivasyonunuzu zayıflatabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarı odaklı bir zihniyet için doğru bir çevreye sahip olmak son derece önemlidir. Özellikle olumsuz bir çevre, odağınızın şaşmasına ve motivasyonunuzun zedelenmesine neden olabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgiler göre, kötümserler, şikayetçiler, kıskanç arkadaşlar ve hırssız ve iyi havadaki müttefikler güveninizi ustaca aşındırabilir. Bu gruptan insanlara maruz kalmanın sınırlandırılması, karamsarlık, kırgınlık, kendinden şüphe duyma, durgunluk veya güvensizlik tarafından engellenmeyen kişisel gelişime olanak tanır.

Uzak durmanız gereken 5 karakter

Sahip olduğunuz arkadaşları dikkatlice incelemek, hırsın ve kendine inanmanın özgürce gelişmesi için size alan sağlar. Dirençli bir zihniyet ve sadık destek sistemleriyle, hayal ettiğiniz her türlü başarıya daha da yakınlaşırsınız.

Başarı için ilerleme ise büyük ölçüde bu yolculuğa katılmalarına izin verdiğiniz kişilere bağlıdır. Joseph Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, ister kariyerde, ister ilişkilerde, ister kendini gerçekleştirme sürecinde olsun, başarı yolunda kaçınılması gereken beş karakter modeline odaklanıyor. Burns, başarıya daha hızlı ve kolay şekilde ulaşmak için bu 5 tip insandan uzak durmanızı tavsiye ediyor.

Kötümserler: Kronik olumsuzluk gelişiminizi nasıl engeller?

Kötümserler olumsuzlukları ve kasvetli bakış açılarıyla momentumunuzu tüketebilir. Eleştirel bakış açıları, sık sık yanlarında olduğunuzda kaçınılmaz olarak zihniyetlerini renklendirir. Duygusal bulaşma yoluyla kasvetleri sinsice yayılır ve motivasyonuzu bozar. İyimserlik onların alaycılığı karşısında bocalar.

Acımasız bir karamsarlık, aynı zamanda kişiyi zorluklar karşısında heyecanlandırmak yerine kaygılı ve bilinçli yapar. Araştırmalar bu etkinin zaman içinde işlediğini gösterir. Araştırmalar, kötümserlerin partnerlerde daha fazla strese ve olumsuz duyguya neden olduğunu ve bu etkinin etkileşimler sona erdikten sonra da devam ettiğini ortaya çıkarmaktadır.

Aşırı kötümserlerin etkilerini azaltmak için mümkün olduğunca onlara maruz kalmayı sınırlayın. Kişisel hedefleri ve hırsları tartışmaktan kaçının çünkü bunların refleksif olumsuzluğu motivasyonunuzu aşındırabilir. Bu kişiler yerine iyimser destekçilerle ilişkilerinizi geliştirin.

Şikayetçiler: Enerji emici vampirlerden neden kaçınmalısınız?

Duygusal vampirler gibi, şikayetçiler de aralıksız bir şekilde sizi rahatsız eder. Hayal kırıklıklarını dile getirmeye başladıklarında bunun sonu gelmeyebilir. Sabırla dinlemeye başlasanız da tekrarlanan şikayetlerden sonra anlayışlı kulaklar bile yorulur.

Onların merhamete olan iştahları sınır tanımaz. Bu girdaptan çıkmaya çalıştığınızda sizi tekrar içeri çekerler. Araştırmalar, sık sık şikayete maruz kalmayı artan stres ve ruh halindeki düşüşlerle ilişkilendirmektedir.

Şikayetçilere karşı sınırlar oluşturmak çok önemlidir. Birkaç dakikalık aktif dinlemenin ardından konuşmayı kibarca yeniden yönlendirmeniz gerekir. Köşeye sıkışmamak için gerekirse kişisel ziyaretleri sınırlandırabilirsiniz.

Kıskançlar: Toksik karşılaştırmalara dikkat edin

Bir arkadaşın kıskançlığı derinden acı verebilir. Küçük başarılar bile küçümsemelere veya rekabetçi yorumlara neden olabilir. İster güvensizlik ister hoşnutsuzluk buna sebep olsun, kıskançlıkları karşılaştırma yoluyla bir yorgunluk doğurur. Pasif-agresif yorumlar biriktikçe karşılıklı güven zarar görür. Kendinden şüphe duymakla sonuçlana bu süreç ise öz değeri aşındırır.

Benlik saygınızı korumak için kıskançlık alışkanlığınız olan arkadaşlarınızla zamanınızı sınırlayın. Konuşmaları karşılaştırmalardan uzaklaştırın veya kibarca bağlantınızı kesin. Başarılarınızı yazarak kendinizden şüphe duymanın önüne geçin. Başarılarınızı yargılama endişesi olmadan kutlayın. Destekleyici toplulukların güveni beslediğini unutmayın.

Kayıtsızlar: Hedefsizlik bulaşıcı olabilir

Motivasyonu olmayan arkadaşlar arasında kayıtsızlık hızla yayılır. Mürettebatın hırsı olmadığında, onların kayıtsızlığını da yansıtma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Kendini geliştirmeye yönelik motivasyonu sürdürmek, yerinde sayan grupların ortasında zorlaşır.

Büyüme odaklı bir zihniyeti sürdürmek, benzer motivasyona sahip arkadaşlarla uyum sağlamayı gerektirir. Onların açlığı, ilham ve rekabet yoluyla sizinkini besler. Motivasyonsuz, değişime karşı bıkkın bir sinizm sergileyen kişilerle bağlarınızı koparmalısınız.

Sadakatsizler: Daimi bir hayal kırıklığı hissi

Çok az davranış sadakatsizlik kadar ilişki bağlarını zorlar. Arkadaşların ciddi hataları göz ardı etmelerine gerek olmasa da, zorluklar sırasında destek önemlidir. Sadakatsizler, dostluğa en çok ihtiyaç duyulan zor zamanlarda geri çekilir. Onların firarı, yalnızca her şey yolunda olduğunda desteği garanti ettiğinizin sinyalini verir. Tekrarlanan terk edilme, yavaş yavaş güveni ve dayanıklılığı aşındırır.

Yaşamın her mevsiminde güvenilirlik sergileyen sadık arkadaşlar aramalısınız. Güvene dayalı ilişkiler, terk edilme korkusu olmadan potansiyelinizi gerçekten ortaya koyabilmenizi sağlar. Sadakatleri, hedeflere ulaşmak için sarsılmaz bir destek sistemi oluşturur. Sizi zorluklara karşı ayakta tutan sadakat olmazsa, ilerlemeniz zayıf kalır.

Başarı için uzak durmanız gereken 10 sabah rutini

 

İşyerinde uzak durulması gereken 5 toksik karakter

 

Zayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği

 

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu

 

Çok çalışmak neden başarının garantisi değildir?

 

Finansal başarının şifresi: 75/15/10 kuralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)