Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
İngiliz bankası Barclays ABD’de belirlenen sınırların 15 milyar dolar üzerinde finansal ürün satışa çıkarmasının ardından 450 milyon sterlin (yaklaşık 591 milyon dolar) kayıp açıkladı. Dev banka kayıpları telafi etmek için daha önce açıkladığı 1 milyar sterlinlik hisse geri alım planını erteledi. Barclays ayrıca ABD mali düzenleme kurumları tarafından da incelemeye alındı.
Financial Times’ın haberine göre, Barclays Pazartesi günü yaptığı açıklamada Ağustos 2019’da 20,8 milyar dolar olan tahvil yatırım fonu sınırını 15,2 milyar dolar geçtiğini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada ABD’li mali düzenleme kurumlarının incelemesi altında olduklarını da bildirdi.
Banka tahvil ürünlerini başlangıçta ihraç ettikleri fiyattan geri alacaklarını ve bu sebeple de kayba uğrayacaklarını açıkladı. Söz konusu durumun bankanın yeni CEO’su olan CS Venkatakrishnan için utanç verici olduğu değerlendiriliyor. Zira Venkatakrishnan söz konusu dönemde bankanın satış biriminde baş risk sorumlusu olarak görev yapıyordu.
Habere göre Barclays’in popüler VXX ve OIL tahvil yatırım ürünlerinin ticareti iki hafta öncesinde durdurulmuştu. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre tahvil fonu ihracı skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte Barclays’in hisseleri Pazartesi günü %2,3 bugünse %3,2 oranında değer kaybetti. Bankanın hisselerinde yıl başından bu yana düşüşler %20’ye ulaştı.
Bankadan yapılan açıklamada "Barclays gerçeklerin bağımsız bir incelemesi ve bu ihraçlarla ilgili kontrol ortamı da dahil olmak üzere bu konuyla bağlantılı tüm durumların ele alınması için bağımsız bir inceleme başlattı. Ayrıca mali denetim makamları da soruşturmalar yürütüyor ve bilgi taleplerinde bulunuyorlar” ifadelerine yer verildi.
Konuya aşina kişilerin paylaştığı bilgilere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) soruşturma yürüten makamların arasında bulunuyor. Tartışılan bir diğer konuysa bankanın bu olaydan ancak 14 Mart tarihinde haberdar olabilmesi. Banka konunun açığa çıkmasının neden bu kadar uzun sürdüğünü algılamaya çalışıyor.
İki hafta önce Barclays, sırasıyla Vix volatilite vadeli kontratlarını ve ham petrol fiyatlarını taklit etmek için tasarlanan VXX ve OIL ürünlerini askıya aldığını duyurdu. Banka söz konusu tarihte "Envanterden daha fazla satış yapmak ve daha fazla tahvil yatırım fonu ihracını desteklemek için yeterli ihraç kapasitesine sahip olmadığı" için bu hamleyi yaptığını bildirmişti.
Bankadan yapılan açıklamada, Şubat ayında duyurulan hisse geri alım programının artık ikinci çeyrekte başlayacağı belirtildi.
Credit Suisse Rusya’da yenik düştü
ABD tahvil piyasalarında resesyon uyarısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.