Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin birlikte yürüttüğü kara para soruşturması sonuncu hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu.
İddianamede, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) “suçtan zarar gören”, Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte 10 kişi “şüpheli” olarak yer aldı.
İddianamede, MASAK tarafından 28 Eylül 2020 tarihinde savcılığa analiz raporu gönderildiği, raporda şüphelilerden Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek, ABD’deki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları ileri sürüldü.
SBK Holding Anonim Şirketi, Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Isanne SARL ve Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketleri de “malen sorumlu” olarak gösterildi.
Gerçek faydalanan isim
Yapılan para transferi işlerine de iddianamede yer verildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz için iddianamede şu ifadeler yer aldı:
“Kom Daire Başkanlığı’nca tanzim edilen 28/12/2020 tarihli Araştırma Raporuna göre; araştırma konusu şirketlerdeki ortaklık yapısı, yönetim kurullarında sık sık yaşanan değişiklikler, şirketlerdeki hisse devirleri ile şüpheli Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisi ile akrabalık, çalışan kaydı, şirket ortağı, yönetim kurulu üyesi vb. sıfatlarda görev almalarının, şahısların ekonomik durumları ile bağdaşmayan hayatın olağan akışına aykırı Havale/EFT/Swift yapmalarından ‘gerçek faydalanan’ kişinin şüpheli Sezgin Baran Korkmaz olduğu tespit edilmiştir.”
Gayrimeşru kaynağı gizlemek için para trafiği
MASAK Başkanlığı tarafından hazırlanan Aklama İncelemesi Raporu’nda yer alan tespitlere göre Sezgin Baran Korkmaz’ın, yüzde 100 hissesine sahip olduğu SBK Holding aracılığıyla 2013 – 2016 yılları arasında 46 milyon 608 bin doları, Lüksemburg’da kurmuş olduğu ISANNE SARL şirketi ve SBK Holding’in alt şirketlerinden olan Biofarma ilaç Sanayi A.Ş. vasıtasıyla da 2015 – 2016 yılları arasında 40 milyon dolarlık haksız kazancı ABD’de bulunan Bank Of America’daki hesabına gönderdiği tespit edildi.
Korkmaz’ın 6 milyon doları da zincir şeklinde ilerleyen işlemlerle, gayrimeşru kaynağını gizlemek ve meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak amacıyla akladığı öne sürüldü.
7 buçuk yıl hapis istendi
İddianamede, Sezgin Baran Korkmaz hakkında “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Faiz artırım süreci ne zaman başlar?
ulen sende ayrı bır hırsızsın karsın yüz karası
Ulan 300 lira para eft yapsak açıklama yapıyoruz.Bu kadar büyük paralar nasıl sorgulanmaz.Sistemde bunlara yardım edenmi var.
Çiftlik banktan sonra bıraktım takibi...
iyi yapmissin hain rulo yap sok bir taraflarina
Ülkede basibosluk var yönetim eksikliği var yiyorsa Almanya'dan 20 bin Euro çıkar Yönetim sıkıntılı
Malesef adalet sistemimiz o kadar bozuk ki.çalışana kadar atı alan üsküdarı geçiyor.malesef adalet gariban ve fakirlere gelince tıkır tıkır ve o kadarhızlı işliyor konu dolandırıcı hırsız devleti kanın emenler çalanlar çırpanlara gelince adalet malesef neden hızlı işlemiyor.vatandaş olarak artık bıktık.iktidarı ve muhalefeti de aynı hepsi makam ve rant peşindeler hiç bir beklentimde onlarda yoktur.
kızıyosunuz ama adam çok güzel sırıtıyor şimdi allahı var ,size az bile demek istiyor bakışlarıyla zavallım mağdur
Ayakkabı boyacığından....yersen...
Ne garip bir anlayış ne garip bir ceza gerçi oda uygulanmazda hırsızlar yurt dışına ABD ye fetoye para aktaranlar iş insanı olarak adlandırılıyor 86 milyon doları kaçırmış cezası 3 yıl en fazlası yedi yıkmış ne ceza oda verilirse sevsinler böyle anlayisida adaletine.
Vuran vurana, seyredenler kepazesiniz!!!
Bu ülkede , bu ülkenin vatandaşı olup da, bu ülke insanına mal satarak kazanan birinin helal bile olsa servetini dışarıya kaçırmasını affedemem, nazarımda gemiyi delip de terkeden fareden farksızdır...haramsa zaten hırsızlık
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.