BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBantlı POS dönemi neler getirecek?----

Bantlı POS dönemi neler getirecek?

Bantlı POS dönemi neler getirecek?
16 Mayıs 2016 - 12:25 www.finansgundem.com

Eski tip yazar kasalar 2016 sonunda tarih olacak..Bantlı POS dönemi ile hayatımızda ne gibi değişiklikler olacak? İşte yanıtı...

Yazarkasalarla ilgili büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Eski tip yazar kasalar 2016 sonunda tarih olacak. Hem POS hem de yazarkasa özelliği olan yeni nesil yazar kasalar hayatımıza girmeye başladı.
Bu sayede eve tüp, pizza veya su istediğinizde artık kapınızda rahatlıkla kredi kartınızla ödeme yapabileceksiniz. Yemek yemeğe gittiğiniz küçük bir restoranda bile kredi kartı ile ödeme yapmak için kasaya gitmek zorunda kalmayacaksınız. En büyüğünden en küçüğüne tüm esnaf bu tür yazarkasaları kullanmaya başladı. Dönüşüm süreci bu yıl sonuna kadar kademeli olarak devam edecek. Öte yandan, bu yazarkasa POS uyumlu yeni nesil cihazlarla ilgili ciddi şikayetler duymaya başladık, şikayet konusunda haklı bir gerekçe var. Bir misafirinizi alıp bir restoranda yemek yiyorsunuz. Yiyip içtikten sonra hesap istiyorsunuz. Örf ve adetlerimize göre ev sahibi konumundaki kişi nezaketen ne kadar hesap ödediğini göstermek istemez. Ancak bu yeni nesil cihazlarda bu mümkün değil. Çünkü kredi kartını verdiğinizde hesap öderken cihazın ön ekranında ödenen ücret açık ve seçik olarak görünüyor. Özellikle lüks restoranlarda bu durum oldukça sorun oluşturuyormuş.

POS cihazı üreticileri de bu durumdan memnun değilmiş. Ön ekranı olmayan cihaz üretmek istemişler ancak mevzuata takılmış. Yazarkasa mevzuatında ödenecek ücretin açık şekilde müşteri tarafından görülmesi gerektiği tarif ediliyormuş. Dolayısıyla yazarkasa pos üreticileri de bu mevzuata uygun üretim yapmak zorundaymış. Mevzuat değiştirilirse çift ekranlı değil, tek ekranlı cihazlar üretilebilirmiş.

Maliye bürokrasisi bu teknik sorunu mevzuatta değişiklik yaparak çözebilir. Bu arada lüks restoranların ön ekranları bantla kapatarak sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtelim. Bu fiili duruma yasal bir çözüm şart. (Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)