Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sahte belgelerle 25 bin lira kredi çektirilen, hırsızlıktan suç kaydı bulunan kişinin, dolandırıcılık zanlılarını kandırarak bankadan aldığı parayı vermediği tespit edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerinin, bir bankanın "nitelikli dolandırıcılık" yöntemiyle yaklaşık 3 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasıyla düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 2’si kadın 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Hırsız, uyuşturucu bağımlısı ve dilenci gibi kişilere, sahte belgelerle çektirdikleri krediden yüzde 40 pay verdikleri ileri sürülen zanlılar, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Daha sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla salıverildi.
SAHTE BELGELERLE KREDİ ÇEKTİRDİKLERİ KİŞİ DOLANDIRMIŞ
Soruşturma kapsamında hırsızlık yapmak, ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı bulunan Okan H’nin (35), kendisine sahte belgelerle ihtiyaç kredisi çektirdiği ileri sürülen zanlıları dolandırdığı belirlendi.
Okan H'nin, bankadan 25 bin liralık krediyi aldıktan sonra dışarıda bekleyen şüphelilere, sistemdeki hata nedeniyle parayı alamadığını ve yarın almayı deneyeceğini söyleyerek kaçtığı iddia edildi.
OLAY
Adana ve Hatay'da 28 Mart’ta düzenlenen operasyonda kamu bankasını "nitelikli dolandırıcılık" yöntemiyle yaklaşık 3 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alınmıştı.
Suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen ve operasyondan bir süre önce işten çıkarılan banka görevlisi H.İ'nin, hırsız, uyuşturucu bağımlısı ve dilenci gibi kişilere "takım elbise giydirerek" bankaya getirdiği ve sahte belgelerle kredi çektirdiği iddia edilmişti.
H.İ'nin, bu yöntemle 20-30 bin lira ihtiyaç kredisi çektirdiği 105 kişiye, kimseye bir şey söylememeleri karşılığında yüzde 40 pay verdiği öne sürülmüştü.
Sahte belgelerle kredi çektirilen 105 şüpheli de operasyon doğrultusunda peyderpey gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.