BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankanın acı intikamı!----

Bankanın acı intikamı!

Bankanın acı intikamı!
31 Ocak 2012 - 07:04 www.finansingundemi.com

Bankaya ait kredi kartını kapattıran T.K. bir başka bankadan kredi başvurusu yapmak istediğinde büyük bir şok yaşadı

Adının takibe girdiğini ve kredi çekemeyeceğini öğrenen şikayetçi “Borcunu ödediğim kredi kartımı kapattırdığım için banka adıma idari takip başlatmış” dedi.
Yaşadığı sorunlar nedeni ile banka ile ilişkisini kesmek isteyen T.K. borcunu ödeyip kredi kartını kapattırdı. Asıl sorun ise bundan sonra başladı. Kredi kartını kapattıran tüketiciyi banka idari takibe aldırarak başka banka ile ilişkisini kesti.
“Haksız Yere Takibe Alındım”
Bankadan bankaya değişen idari takip süreci tüketiciler için büyük bir sorun. 90 günden fazla gecikmiş alacaklarını takip sürecine almak isteyen bankalar müşterisi adına takip başlatıyor. Takibe uğrayan borçluların gecikme durumları Kredi Kayıt Bürosu’nda (KKB) yer alıyor. Böylece kredi ilişkisi kurmaya çalıştıklarında bu durumları nedeniyle kredi taleplerinin red ediliyorlar. “Haksız yere takibe alındım diyen” T.K. yaşadığı olayı Şikayetvar’a gönderdiği şikayetinde şöyle aktardı:
“Bankaya ait kartımı hiç borcum olmadan kapattırdım. Birkaç kez kartımı kullanmam için telefon ile iletişime geçtiler. Daha sonra başka bir bankadan kredi başvurusu yaptığımda adımın takibe girdiğini ve kredi çekemeyeceğimi söylediler. Takibin kredi kartını kapattırdığım banka tarafından haksız yere koyulduğunu tespit ettim. Tüm ekstrelerimi inceledim ve herhangi bir gecikme olmadığını gördüğümde hemen bankanın genel müdürlüğünü aradım. İşlemin incelendiğini ve sonuçlandıracaklarını söylediler. Kaydımın merkez bankasından güncellendiğini ve tarafıma posta ile yazı göndermelerini istedim ve adresimi aldılar. Talebim ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Acilen yanlış düzeltilmeli.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tolga23 Şubat 2012 16:58

    13 yıllık bankacılık hayatı ve 4 farklı bankada çalışmış biri olarak diyorum ki; bankalarda idari takip ve kanuni takip süreçleri bankanın sistemlerine yüklenmiş yasal prosedürler çerçevesinde otomatik olarak gerçekleşir. Ayrıca bankalar kurumsal firmalardır, şahıs firması gibi hareket edemezler, bu nedenle kin, intikam vb. duygular besleyemezler, buradaki hata (benim de meslek hayatımda çok karşılaştığım) kart iptal edilirken personelin kart borcunun olup olmadığını kontrol etmemesinden kaynaklanmıştır. Bu durumda da hata banka veya personel hatası olduğundan, ilgili banka talebi ile KKB kaydı güncellenmektedir. Bankanın ilgili birimi, hatanın kendilerinden kaynaklandığını tesbit ettiğinde KKB’de bulunan olumsuz kaydı dahi güncelleme imkanına sahiptir. Yakın zamanda böyle bir durumla ilgilendim ve müşterinin KKB’ye yansımış olan kanuni takip kaydını sildirdim. Yazıda bahsi geçen durumda tek hata banka personelinin bu duruma gerekli ilgiyi göstermemesidir.

  • hasan31 Ocak 2012 22:03

    Lütfen bu tüketici düşmanı bankanın ismini açıklayın. Biz de kredi kartlarımızı kapatalım.

  • mehmet31 Ocak 2012 21:25

    bankanın intikam aldığını düşünmüyorum, idari takipdeyken borcunu ödemiştir ilgili arkadaş, banka işi gücü bıraktı kredi kartını kapattıran müşterisini idari takip kapsamına mı aldı, inanmadım ben bu duruma...

  • saygılı31 Ocak 2012 15:18

    borçlu 90 günden fazla borcunu ödememiş, bu durumda kredi kayıt bürosuna bildirilmesi gerekiyor. kkb kayıtları da 5 yıl silinemiyor. ne var bunda. bildirmemesi veya silinmesi zaten idari bir suç.