<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBankaların hacizli ev satışına düzenleme----

Bankaların hacizli ev satışına düzenleme

Bankaların hacizli ev satışına düzenleme
27 Şubat 2016 - 12:16 www.finansingundemi.com

BDDK’nın hazırladığı yönetmelik taslağında, bankaların alacaklarından dolayı haciz yoluyla edindikleri gayrimenkulun satış tarihi yeniden düzenleniyor

Bankalar, özkaynaklarının yüzde 50’sini aşan gayrimenkulleri ile alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları emtia ve gayrimenkulleri 3 yıl içerisinde elden çıkarmak zorunda kalacaklar. Halen bu süre 5 yıl olarak uygulanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu amaçla hazırlanan yönetmelik taslağına göre, bankaların alacaklarından dolayı haciz, teminat vs. yoluyla edindikleri gayrimenkulleri ve emtiaları, edinim tarihinden itibaren elden çıkarma süresi 5 yıldan 3 yıla indirilecek.

SERMAYELERİNDEN İNDİRİLECEK

Bankacılık Kanunu uyarınca, bankaların gayrimenkullerinin net defter değerleri toplamı özkaynaklarının yüzde 50’sini aşamıyor. Yüzde 50 oranını aşan tutarların elden çıkarılması için tanınan süre de 5 yıldan 3 yıla inecek. Bu süre içerisinde bu gayrimenkulleri elden çıkarmayan bankaların “çekirdek sermaye” hesaplaması yapılırken, gayrimenkullerin net defter değeri tutarında ana sermayeden indirim yapılacak. Bankalar kullandırdıkları krediler için teminat gösterilen taşınmazları, kredi borcu ödenmediği takdirde haczediyor.

2017’DE BAŞLIYOR

BDDK’nın gayrimenkul edinimlerine ilişkin yapmayı planladığı değişiklikler, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Dolayısıyla, bankalara yeni yönetmeliğe uyum için yaklaşık 10 aylık bir zaman tanınacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)