Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Deloitte, yeni araştırmasıyla, finans sektöründe faaliyet gösteren kurumlar için bilgi güvenliğinin küresel önemine dikkat çekiyor.
Denetim, Vergi, Danışmanlık, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında dünyanın en büyük profesyonel hizmet firmalarından biri olan Deloitte, “2012 Küresel Finans Hizmetlerinde Güvenlik: Engelleri Kırmak” raporunda, finans sektöründe bilgi güvenliğinin önemini ortaya koyuyor.
250’yi aşkın bankacılık, sigortacılık, kredi birliği, yatırım hizmetleri ve ödeme süreçleri servisi gibi hizmetler veren Finans şirketiyle yapılan yüzyüze görüşmelerden elde edilen sonuçlar, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Latin Amerika ve Karayipler’in yanı sıra Birleşik Devletler, Japonya, Kanada ve İngiltere’nin de yer aldığı 39 ülkeyi kapsıyor.
Rapor algılanan risklerin seviyesini tanımlama, şirketlerin ne tür risklerle karşılaştığını saptama ve bu riskleri azaltmada ne gibi faktörlerin etkili olduğunu masaya yatırıyor.
Rapora göre, gelişen teknoloji ve sofistike tehditlere ilişkin algılanan risk ile gelişmiş güvenlik girişimlerinin pahalı olmasına rağmen, kurumlar iş hayatlarında daha büyük bir farkındalık yaratarak, inovatif güvenlik değerlendirmelerini artık daha iyi uyguluyor.
Dünyada bulunan bankaların %25’inin 2011 yılında güvenliklerini tam sağlayamadığını belirten raporda, siber güvenliğin en önemli öncelik olması gerektiğine yer veriliyor. Bu kapsamda ortaya çıkan diğer üç temel unsur ise aşağıdaki gibi çıkıyor:
Güvenlik ve iş grupları arasında koordine aktivitelerde artış: Araştırmaya katılanların üçte ikisi, bilgi güvenliğine ilişkin fonksiyonları ile işinin birbirine bütünleşik olduğunu ve çoğu şirketin trafik ve bilgi akışını kontrol ederek olası bir durumda önceden müdahele edebilmek için Güvenlik Operasyon Merkezi modelini kullandığını söylüyor.
Yeni teknolojilerin ve güvenlik inovasyonunun benimsenmesinin artması: Sosyal medyanın kullanılmasının artmasıyla, katılımcıların %37’si bu konudaki kurumsal politikalarını yenilediğini, %33’ü ise sosyal medya kullanıcılarını güvenlik tehditlerine karşı eğitiyor.
Siber tehditleri güvenlik altına almak ve veri değeri detaylı şirket incelemesi: %49 ile neredeyse ankete katılan şirketlerin yarısı, aktif olarak kırılgan, hassas noktalarını aktif şekilde yönetebildiklerini %82’si ise yeni tehditleri araştırdıklarını ve gelişmekte olan tehditlerden çevrelerini yine aktif olarak koruduğunu iddia ediyor.
Deloitte Kurumsal Risk Hizmetleri Lideri Cüneyt Kırlar, Türkiye’de de şirketlerin hemen her gün yeni bir siber saldırıya maruz kaldığını belirtiyor. Raporda da aktarıldığı üzere dünyadaki finans kuruluşlarının 1/4’ünün teknolojik güvenlik açığı bulundurmasına paralel olarak, kurumların siber saldırılara karşı kendi stratejilerini oluşturmaları gerektiğini vurguluyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.