BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaları ilgilendiren değişiklik----

Bankaları ilgilendiren değişiklik

Bankaları ilgilendiren değişiklik
22 Haziran 2016 - 09:58 www.finansgundem.com

Bankaların kıymetli metal alım satımına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı

"Bankaların kıymetli metal alım satımına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik"te yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğin ilk 7 maddesinde değişiklik yapılırken, "Bankaların alım ve satımını yapabilecekleri kıymetli madenler" maddesinde de yeni düzenlemeler yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre bankalar, "standartları ve nitelikleri belirlenen Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınlarının alım ve satımı ile vadeli işlem ve opsiyon borsalarında işlem gören ve standart ve nitelikleri yetkili merciler tarafından belirlenen kıymetli madenleri esas alan sözleşmelerin alım ve satımını" yapabilecek.

Öte yandan, "Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına ve Alacaklarından Dolayı Edindikleri Emtia ve Gayrimenkullerin Elden Çıkarılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" yürürlükten kaldırıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)