<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaları 2021’de dört kilit risk bekliyor----

Bankaları 2021’de dört kilit risk bekliyor

Bankaları 2021’de dört kilit risk bekliyor
17 Kasım 2020 - 17:43 www.finansingundemi.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P 2021 yılının, bankalar için 2009’dan bu yana en zorlu yıl olacağını söyledi. S&P 2023’e kadar bankacılık sektöründe iyileşme beklemiyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P banka notlarının üçte birinin negatif olduğunu söyledi. S&P 2023 yılına kadar sektörde tam iyileşme beklemiyor. Şirkete göre, önümüzdeki yıl küresel bankalar için 2009 yılından bu yana en zorlu yıl olacak.

S&P Global Kredi Analisti Gavin Gunning, “bankalarda istikrarı sağlayan ve kredi alanların ayakta kalmasına yardımcı olan destek önlemleri sonsuza dek süremez” dedi.
Açıklamasının devamında, “bu tür desteklerin 2021’de kademeli olarak geri çekilmesi bekleniyor ve bunun sonucunda, ekonomiler iyileşmeye başlarken, bankaların varlık kalitelerine yönelik gerçek resim ortaya çıkacak” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu.

S&P’nin kredi notlarının yaklaşık üçte biri negatif ve korona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana, şirket korona virüs, petrol piyasası şoku ve küresel olarak bankalar üzerindeki diğer stres faktörleriyle ilişkili 236 negatif not kararı aldı.

S&P Kredi Analisti Emmanuel Volland, “küresel olarak bankacılık sistemlerinin korona virüs öncesi seviyelere dönüşü yavaş ve belirsiz olacak. Aynı zamanda farklı coğrafyalarda değişiklik gösterecek” dedi.

Financial News’in haberine göre, S&P 2021 yılında bankalar için dört kilit riski belirledi. Bunlardan birincisi korona virüs pandemisinin yarattığı ekonomik hasarın kötüleşebilme ihtimalinin devam ediyor olması ve beklenenden uzun sürme ihtimali.

Volland’a göre ikinci risk, hükümetin bankalara ve kredi alanlara sağladığı kısa süreli desteğin, “uzun vadeli borç yükü” oluşturması. Üçüncüsü, artan kurumsal borçluluğun, gelecek yıl daha fazla batık krediye yol açma riski. Son olarak, şirketlerin ve çalışanların, evden çalışma konusundaki olumlu yönde kalıcı tavır değişimiyle birlikte emlak sektörünün de etkisi öne çıkacak. S&P emlak finansının, “bankaların kredi kalitesi için ezeli düşman” niteliğinde olduğunu söyledi.

Volland, “12 ay önce, korona virüs ortaya çıkmadan, bankalar yeni yılı görece bir sükunetle karşılamıştı. Bankaların 2021’e doğru giderken karşılaştığı senaryo ise bunun tam tersi” dedi. Açıklamasının devamında, “birçok bankacılık sistemi için, 2023 ya da sonrasına kadar korona virüs öncesi seviyelerde iyileşme beklemiyoruz” ifadesini kullandı.

JPMorgan’dan şimdi al sonra öde hamlesi

 

Fintek lideri tüm bankaları geride bıraktı

 

S&P: Türk bankaları değişikliklere karşı hassas

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)