BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalardan sıkılaştırmaya devam!----

Bankalardan sıkılaştırmaya devam!

Bankalardan sıkılaştırmaya devam!
15 Ocak 2016 - 14:48 www.finansgundem.com

Bankaların, işletmelere kullandırılan kredilerde standartları önemli ölçüde sıkılaştırmaya devam ediyor

Merkez Bankası kredi anketine göre, bankaların, işletmelere kullandırılan kredilerde standartları önemli ölçüde sıkılaştırmayadevam ediyor.
 
Merkez Bankası 2015 yılı Ekim-Aralık dönemine ilişkin 'Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayınladı.
 
Bankaların 2015 yılının son çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile 2016 yılının ilk çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi’nin Ekim-Aralık 2015 dönemi sonuçları incelendiğinde  Bankaların, işletmelere kullandırılan kredilerde standartları önemli ölçüde sıkılaştırmaya devam ettiği, bireysel kredi türlerinden konut ve taşıt kredilerinde standartları temelde aynı bırakırken, diğer bireysel kredilerde sınırlı ölçüde gevşettiği görülmektedir. 2016 yılının ilk çeyreği için beklentiler  işletmelere kullandırılan kredilerde standartlardaki sıkılaştırmanın devam edeceği, tüm bireysel kredi türlerinde ise standartların temelde aynı kalacağı yönündedir.
 
Kredi talebi açısından bakıldığında, işletmelerin bir önceki çeyrekte önemli ölçüde azalış gösteren kredi talepleri bu çeyrekte de yavaşlayarak azalmaya devam etmiştir. Bireysel kredi türlerinden konut kredileri ile diğer bireysel kredilerde talep azalışı gerçekleşirken, taşıt kredilerinde talep artışı hızı yavaşlamıştır.
 
Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın son çeyreğinde yurt içi fonlama koşullarındaki sıkılaşmanın azalarak devam ettiği görülmektedir. Yurt dışı fonlama koşulları ise hem fonlama maliyetinin hem de diğer koşul ve kuralların etkisiyle Ekim-Aralık 2015 döneminde önemli ölçüde sıkılaşmıştır. 2016 yılı ilk çeyreği için bankaların beklentileri, yurt içi fonlama koşullarındaki sıkılaşmanın artarak, yurt dışı fonlama koşullarındaki sıkılaşmanın azalarak süreceği şeklindedir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)