Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması (FYYÇA) büyük ve küçük ölçekli uygulamalar kapsamında temmuz ayı sonuçlarını açıkladı. Buna göre temmuzda 568 milyon liralık yeni anlaşma bağıtlandı. Temmuzdaki tüm yeni yapılandırma büyük ölçekli firmalarla sağlanırken FYYÇA devreye girdiği Ekim 2019’dan bu yana toplam yeniden yapılandırma 107.1 milyar lira oldu. FYYÇA sonuçlarının yanı sıra TBB üye bankaların FYYÇA kapsamı dışında kendi inisiyatifleriyle yapılandırdıkları kredi miktarının ise Haziran 2022 dönemi itibariyle 367.5 milyar lira olduğunu açıkladı.
Temmuz verilerine göre FYYÇA kapsamında büyük ölçekli 7 firma ile yeniden yapılandırma anlaşması imzalandı. 555 milyon lira borcu yapılandırılan Batı Anadolu'daki imalat sanayi sektöründe gösteren bir firmanın yanı sıra inşaat ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren 6 firmanın da 103 milyon liralık borcu yeniden yapılandırılmış oldu.
341 firma FYYÇA ile yapılandırıldı
TBB verilerine göre, büyük ölçekli ve küçük ölçekli uygulamalar kapsamında toplam 341 firmanın 107.1 milyar TL kredisi yapılandırıldı. Dünya'da yer alan habere göre Ekim 2019-Temmuz 2022 dönemi içinde FYYÇA uygulamaları kapsamında toplam 551 adet firma kapsama alındı. Kapsama alınan firmalardan 460’ı büyük ölçekli, 91’i küçük ölçekli uygulamalar kapsamına girdi. Kapsama alınan firmalardan 341 firma ile Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi (FYYS) bağıtlandı. FYYS bağıtlanan firmalardan 303’ü büyük ölçekli, 38’i küçük ölçekli uygulamalar kapsamında oldu. Ekim 2019-Temmuz 2022 dönemi içinde, 106 milyar 687 milyon TL’si büyük ölçekli, 450 milyon TL’si küçük ölçekli uygulamalar kapsamında olmak üzere yeniden yapılandırılan toplam borç tutarı 107.137 milyon TL olarak hesaplandı.
Genç bankacıların yüzde 72’si istifa etmeyi düşünüyor
BOT Başkanı: Bankaların faiz artış hızı kademeli olacak
Esnaf, borçlarına yeni yapılandırma istiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.