Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankaların eğitim alanında faaliyet gösteren kuruluşlara kullandırdığı kredi miktarı, nisan sonu itibarıyla 10 milyar liraya yaklaştı.
Bankacılık sektörü, tarımdan ulaştırmaya, sanayiden ticaret kadar pek çok sektöre finansman desteği sağlarken, eğitim alanında da kredi imkanı sunuyor.
AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk bankacılık sektörünün eğitim alanında kullandırdığı kredi miktarı bakiyesi 2017 yıl sonunda 8 milyar 459 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.
Bu yılın ocak-nisan döneminde eğitim kredi bakiyesi 1 milyar 106 milyon liralık artış göstererek, nisan sonu itibarıyla 9 milyar 565 milyon liraya ulaştı. Kullandırılan tarım kredilerinin bakiyesi, nisan sonu itibarıyla 2017 sonuna kıyasla yüzde 13,1'lik artışa işaret etti.
Nisan ayı sonu itibarıyla eğitim alanında faaliyet gösteren kuruluşlara bankaların sağladığı kredi bakiyesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttı. Nisan 2017 itibarıyla eğitim kredisi bakiyesi 7 milyar 255 milyon lira seviyesinde bulunuyordu.
Eğitim sektöründeki 9,6 milyar liralık kredi bakiyesinin 1 milyar 848 milyon lirası kısa vadeli, 7 milyar 453 milyon lirası orta ve uzun vadeli, 263 milyon lirası ise takipteki kredilerden oluştu.
EĞİTİM KREDİLERİ 13 KAT ARTTI
Son yıllarda özellikle eğitim alanında kamu yatırımların ve devlet teşviklerinin artması, özel sektör yatırımlarının da çoğalmasını beraberinde getirdi. Son 10 yıllık süreçte bankaların eğitim kredileri incelendiğinde, bu alandaki kredi desteğinin toplam krediler içindeki payının arttığına işaret ediyor.
Nisan 2008'de 686 milyon lira olan Türk bankacılık sektörünün eğitim alanında kullandırdığı kredi miktarı bakiyesi, aynı dönemde toplam kredi hacminin yüzde 0,2'sine denk geliyordu. bugüne gelindiğinde 10 yıllık süreçte bu oranın yüzde 0,41'e yükseldiği görülüyor.
Böylece bankaların eğitim kredileri 10 yıllık dönemde 13 kat artış gösterdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.