<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda ispiyonculuk krizi----

Bankalarda ispiyonculuk krizi

Bankalarda ispiyonculuk krizi
27 Ekim 2020 - 16:01 www.finansingundemi.com

FCA’ya ispiyonculuk süreçleriyle ilgili yapılan şikayetlerde %61’lik artış görüldü

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA)’ne, 2019-2020 mali yılında finansal hizmetler şirketlerindeki ispiyonculuk prosedürleriyle ilgili şikayetlerde %61’lik bir artış görüldü. Hukuk şirketi Fox & Partners, bilgi edinme özgürlüğü kapsamında alınan bilgiye göre FCA’ya yapılan şikayetlerin sayısı 71. Bu rakamın 2018-2019 mali yılında 44 olduğu açıklandı.

Bankalardaki ispiyonculuk prosedürleri son birkaç yılda giderek artan bir denetim altına alına alındı. Bunun nedeni İngiliz bankası Barclays’in bir yöneticisinin, 2016 yılında bir çalışanıyla ilgili aldığı isimsiz mektubu yazan kişinin kimliğini ortaya çıkarma çabasıydı.

2018 yılında CEO Jes Staley, FCA tarafından 642,430 sterlinlik bir cezaya çarptırıldı. Bir sonraki yıl, bankadaki ispiyon vakaları neredeyse üçte bir oranında düştü.

Financial News’in haberine göre, iş hukuku konusunda uzmanlaşan Fox & Partners için, ortaya koydukları sorunların üst düzey yöneticiler tarafından etkili bir şekilde incelenip incelenmeyeceği endişe konusu.

Hukuk şirketin BDBF’ten Arpita Dutt ve Paula Chan’a göre, bu endişelerin dile getirilmesindeki artış da, aynı zamanda ispiyonculuk koruması ve prosedürleriyle ilgili daha yüksek bir fakındalıktan kaynaklanıyor olabilir.

Dutt ve Chen, “FCA’ya yapılan şikayetlerdeki bu artış trendi, şirketler karantina süresince ispiyonculara daha az duyarlı olduğu için ya da ispiyon şikayetlerinin üstesinden gelmek için daha az kaynak ayrıldığından kaynaklanıyor olabilir” dedi. Açıklamanın devamında, “ispiyoncular görmezden gelindiklerini hissediyor ve dolayısıyla şikayetlerini FCA’ya taşıma konusunda daha cesur davranıyor olabilirler” ifadesi kullanıldı.

Şirketlerde ispiyon programlarının uygulamasını yapan WislPort’un Başkanı Andrew Samuels, çalışanların şirketlerini doğrudan FCA’ya şikayet etmelerinin nedeninin, evden çalışmanın, şirketlerin iç kanallarına ulaşımlarını engellemiş olması olabileceğini söyledi. Samuels, “kurumların şimdilerde karşı karşıya oldukları güçlükler düşünüldüğünde, prosedürlerin uygulanmasında ve uyulmasında daha az özen gösteriliyor olabilir” dedi.

İngiltere Merkez Bankası: Evden çalışma ekonomiye zararlı

 

Dev bankanın 65 bin personeli bahara kadar evde

 

Avrupa bankalarının en zayıf halkası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)