BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankalarda büyük kıyım----

Bankalarda büyük kıyım

Bankalarda büyük kıyım
28 Temmuz 2011 - 10:15 www.finansgundem.com

Hem içeride hem de dışarıda bankalar eleman azaltımına gidiyor.

Avrupa ve ABD kaygıları bankacılık sitemindeki sıkıntıları tetikledi arka arkaya eleman çıkartma haberleri geliyor.
Sky News'un haberine göre, maliyetlerini azaltma peşinde olan HSBC Plc, 10 binden fazla kişiyi işten çıkarabilir. Konuya yakın kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre Avrupa'nın en büyük bankası olan HSBC, bu konuda planlarını henüz sonuçlandırmış değil.
HSBC sözcüsü ise konuya ilişkin yorumda bulunmadı. HSBC'nin dünya genelinde 330 bin çalışanı bulunuyor.
CREDİT SUİSSE, 2.000 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK
İkinci çeyrekte net karı yarı yarıyadan fazla azalan Credit Suisse, iş gücünün yüzde 4'ünü oluşturan 2.000 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.
Credit Suisse'ın karı 30 Haziran'da sona eren 2. çeyrekte 768 milyon CHF'ye geriledi. Geçen yılın aynı döneminde 1.59 milyar CHF kar elde edilmişti. Analistler ise 1.03 milyar CHF kar bekliyorlardı.
Credit Suisse Başkanı Urs Rohrer ve CEO'su Bradiy Dougan hissedarlara gönderdikleri mektupta, "Faiz oranlarının uzun bir dönem için düşük kalmaya devam etmesini ve güçlü İsviçre Frangı'nın mali sonuçlarımızı etkilemeye devam etmesini bekliyoruz. Aynı zamanda düşük müşteri aktivitesi ve oynak ticaret ortamı görmeye devam etmemiz de olası" ifadelerine yer verdi.
LLOYDS 15 BİN ÇALIŞANI ÇIKARTTI
İngiltere'nin önde gelen bankalarından Lloyds 15 bin çalışanının işine son veriyor. Bu banka çalışanlarının yüzde 14'ine tekabül eden bir rakam.
Çıkarma kararı Lloyds'un stratejik değerlendirmesinin bir parçası. Banka bu değerlendirme çerçevesinde 2014 yılına dek 1,5 milyar sterlin tasarrufta bulunmayı planlıyor. Banka çalışanlarının bir kısmını temsil eden Unite sendikası 'bu değerlendirmenin banka yönetimi için adam işten atmak için bir bahane' olduğunu söylüyor. Lloyds, 2009 yılında HBOS ile birleşmesinden bu yana 27 bin 500 kişiyi işten çıkartmış durumda. Maliyetleri düşürme programının bankaya toplam maliyeti ise 2,3 milyar sterlin olacak. Ancak banka, bu yolla 2011-14 döneminde yatırıma tahsis edilecek 2 milyar sterlinlik bir kaynağın serbest kalacağını söylüyor.
İÇERİDE DE ÇIRKATMALAR VAR
Türkiye Bankalar Birliği’nin ilk 3 aylık verilerine göre, sektördeki 14 bankanın çalışan sayısında yılbaşına göre azalma yaşanmış durumda. 14 bankada toplam 516 kişi işten ayrıldı. Ancak Ziraat Bankası, İş Bankası ve Denizbank’ın yaptığı yeni eleman alımları sektörde çalışan sayısının ilk çeyrekte 1.811 artmasına neden oldu.
Finansbank’ta yaşanan eleman azaltımı ve yemek fişlerinin kaldırılması kararının ardından Garanti Bankası’nda da farklı bir şekilde eleman azaltımına gidildiği konuşuluyor. Garanti Bankası’nın bazı çalışanlarını farklı bölgelerde çalışması için tayin ettiği söyleniyor. Düzenini bozmak istemeyen Garanti Bankası çalışanlarının da istifa etmek zorunda kaldığı iddia ediliyor.
TBB üç aylık verilerine göre, Garanti Bankası’nın Mart sonu itibariyle 16 bin 717 adet personeli bulunuyor. Bir yıl önce aynı dönem bu rakam 17 bin 245 adetti.
Aynı dönemde şube sayısı 791′den 880′e çıkarken, personel sayısından 528 kişi azalmış oldu. Bu rakamlar Garanti Bankası’nın verimliliğe odaklandığını gösteriyor. Garanti aynı dönem içinde en çok personel azaltan Banka oldu.
Finansbank ve Garanti Bankası‘nda yaşanan işten çıkarmalar ses getirirken, ING Bank‘ın da 500 çalışan ile yollarını ayırdığı konuşuluyor.
Bankacılık kaynakları ise ING Bank’ta işten çıkarmaların yanında yeni işe almaların da gerçekleştiği bilgisini veriyor.
2001 krizi sonrasında Sümerbank‘ın altında Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Bank Kapital, Ulusalbank birleştirilirken, daha sonra bu yapı Oyak Bank ile birleştirilmişti.
ING Bank’ın Mart 2011 verilerine göre 5.664 çalışanı bulunurken, geçen yılın aynı döneminde bu sayı 5.924 adetti. Banka aynı dönemde şube ağında sadece 7 adetlik azaltma yapmasına karşın, 260 çalışan ile yollarını ayırdı. Gazeteport

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa29 Temmuz 2011 15:41

    finansbank ve ing tamamda garantiyi anlayamadım.Arkadaş bugün sektörün en gözde bankasısın.Karlılığın,hacmin,bireysel-kurumsal her alanda öndesin, ismin kendinden çok çok önde,imaj 10 numara, daha ne istiyorsun.Hala daha iyi daha iyi, yeteneklerinin üst sınırına ulaşmak diye bir tabir var,bu deyimi iyi analiz etmeli.İnsanlarda da vardırya,önce karnını doyurmaya başlayan bir fakir, iyi bir iş,eş,araba,ev,yat derken,daha iyisini yapmak isterken,artık mevcutlar onu tatmin etmiyordur.Hatun değişir,ortam değişir,uyuşturucu,kumar,eşçinsel ilişkiler sonra erken son.Çizgiyi geçmemek lazım.Başarılı hemde çok çok başarılı giderken gerek yok bunlara,sorunsuz işleyen sistem bu kadar kurcalamamalı.

  • mhmt28 Temmuz 2011 21:39

    ey garanti bankası ve ing çalısanları bu haber gercekte doğruysa yüreğiniz varsa buradan konusun asılsızmı değil mi bu haberler için

  • Celtics7528 Temmuz 2011 12:11

    Nerdeyse her mahalleye bir şube açarsan olacağı budur.3 km'Lik alanda aynı bankanın 4 şubesi olur mu,olursa böyle olur.