Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en hızlı mobil internet teknolojisi 4.5G için geri sayım başladı. Bu teknojiyi kullanabilmek için ise 4.5G uyumlu bir akıllı cihaz ve SIM kart gerekiyor. İletişim operatörleri düzenledikleri kampanyalarla SIM kart değişimini ücretsiz olarak yapıyor.
Ancak 4.5G’li SIM kartların hızlı değişim süreci bankaları zorlamaya başladı. Bunun sebebi de internet ve mobil bankacılık uygulamalarına giriş için kullanılan tek kullanım şifrenin tek bir SIM kartla eşleştirilmesi. Güvenlik için alınan bu önlemde, banka müşterilerine hesap numarası ve şifrelerini girdikten sonra tek şifrelik gönderiliyor. Bu şifre de SIM kartla eşleştiriliyor. Ancak SIM kartı değişikliklerinde tek kullanımlık şifreler güvenlik gerekçesi ise gönderilmiyor.
Bu yüzden de kulllanıcılar internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirmekte zorlanıyor.
BLOKEYİ KALDIRIN
Hürriyet'in haberine göre, bu soru için ise bankalar alarma geçti. Birçok banka internet sitelerinin ana sayfalarından bilgilendirmeler paylaşarak müşterilerine konu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgilerde 4.5G için SIM kartını değiştiren abonelerin, internet ve mobil bankacılığa girişte SMS ile gönderilen tek kullanımlık şifrenin size gelmemesi durumunda, müşterisi oldukları bankanın telefon bankacılığını araması, ATM’lerde şifre işlemleri menüsünde yer alan ‘SIM Kart bloke kaldırma’ adımını kullanması veya doğrudan şubeden destek alması gerektiği beliritildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) 1 Ocak 2010’da yürürlüğe giren düzenlemesine göre bankaların İnternet Şubesi girişlerinde tek kullanımlık şifrelerin kullanımı zorunlu hale geldi. Bu uygulama kapsamında, internet bankacılığını kullanabilmek için müşterilerin kayıtlı cep telefonu numaralarına “Tek Kullanımlık Şifre” gönderiliyor. Herhangi bir şekilde cep telefonunun SIM kartını değiştirenlerin ise internet bankacılığı işlemlerine getirilen blokajı kaldırması gerekiyor.
46 MİLYON SIM KART
2015 yılı sonu itibariye Türkiye’de toplam 73.6 milyon SIM kart bulunuyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği’nin (MOBİSAD) paylaştığı bilgilere göre bu SIM kartların 46 milyonu 4.5G uyumlu SIM kart ile değiştirildi. Geriye kalan yaklaşık 27 milyon SIM kartın 7 milyonunun ise 1 ay içinde yeni 4.5G uyumlu SIM kart alacağı öngörülüyor. Bu yüzden de bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayan kullanıcıların sayısının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.