Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hükümet, büyümenin önünde bariyer olan yüksek faizlerin aşağı çekilmesi için elini taşın altına koyan bankaları rahatlatacak, kredi musluklarını açacak önemli bir adım atıyor. Bankaların Türkiye'nin mega projelerine verdiği kredilere karşılık menkul kıymet çıkarılacak. "Mega yatırım finansman bonosu" benzeri menkul kıymetleri Merkez Bankası ya da uluslararası büyük bankalar satın alabilecek. Böylece devredilen kredi ilave limite dönüşecek. Bankaların finansman yükü hafiflerken, piyasalardaki dalgalanmaların yüksek olduğu dönemlerde döviz, para ve sermaye piyasalarında stabilizasyon sağlanacak.
MALİYETLER AŞAĞI ÇEKİLİYOR
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'de faaliyet gösteren 52 bankayla hem ikili hem de toplu görüşmeler yaparak taleplerini, önerilerini birinci ağızdan dinliyor. Bankaların kredi verme süreçleri kolaylaştırılırken, kredi verdikleri şirketlere yönelik sorumluluklarda yaşadıkları sorunlar da gideriliyor. Örneğin, FETÖ şirketlerine kredi veren ve bunların dönüşünü talep eden bankaların bu konuda sorumluluğu olmayacak. Yeni dönemde bankaların sanayi kredisine yönelmesi de teşvik edilecek. Kamu bankaları düşük faizli kredilerle piyasalara destek verecek.
ZİRAAT KREDİLERİNE TALEP VAR
Başbakan Yardımcısı Canikli, yeni finansal araçların hayata geçeceğini belirterek, Ziraat Bankası'nın fon ve kredilerini satın almaya yönelik yurtdışından talep olduğuna dikkat çekti. Canikli, "Bunun için uygun finansman modeli ve aracın devreye sokulması gerekiyor. Geleneksel yöntemlerle uygulanır ama menkulleştirme yöntemi ile daha rahat içeride ve dışarıda kaynak sağlayabilir. Bankalar bu projelere başka kaynaklardan finansman aktarabilirse oluşacak kaynakları reel sektöre daha düşük maliyetle aktarma imkânı ortaya çıkar" dedi. Türkiye Varlık Fonu da bankaların fonlama yaptığı alanlarda ciddi bir kaynak aktarımı imkânı sağlayacak. Bankalar kaynaklarını farklı alanlara yönlendirebilecek. Güçlü aktiflerini menkulleştirerek içerde ve dışarıda varlık oluşturmak için kullanabilecek. Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.