<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar 'yapılandırma' anlaşmasını imzaladı----

Bankalar 'yapılandırma' anlaşmasını imzaladı

Bankalar 'yapılandırma' anlaşmasını imzaladı
19 Eylül 2018 - 14:18 www.finansingundemi.com

Türkiye Bankalar Birliği, bankaların üzerinde görüştükleri yapılandırma çerçeve anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliği'den yapılan açıklamada, "Bankalar ve diğer finansal kurumlar münferit veya birlikte, borçlarını ödemeye niyetli, ancak farklı nedenlerle edimlerini zamanında yerine getiremeyen müşterilerine, ödeme kabiliyetlerinin iyileştirilmesine destek olmaktadır. Bu amaçla, Birliğimiz tarafından daha önceleri de kamuoyunun bilgisine sunulduğu üzere, her bir müşterinin mali durumu, ödeme gücü ve uzun dönem borçlu alacaklı ilişkisi ayrı ayrı ve özenle değerlendirilerek, karşılıklı iyi niyete ve özveriye dayalı şekilde, bankalar müşterilerine kredi kanallarını açık tutmakta, vade, ödeme ve teminat koşullarında esneklik sağlamaktadır." denildi.

"Diğer taraftan, ekonomik performansın öngörülmedik kadar kısa sürede ve ölçüde düşüş gösterdiği durumlarda ise gelişmelerin ekonomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkisini sınırlandırmak ve kısa sürede toparlanmayı desteklemek amacıyla çok sayıda alacaklı ve borçlunun bir araya getirilmesini gerekli kılan uzlaşı platformlarına ihtiyaç duyulabilmektedir." ifadeleri yer alan açıklamaya şöyle devam edildi: "Böyle durumlarda, kaynakların ve zamanın doğru ve verimli kullanılması, taraflar arasında eşgüdümün sağlanarak süreçlerin hızlı tamamlanması önem arz etrmektedir. Bu çerçevede, yapılandırma programlarında ölçekleri de dikkate alınarak ekonomik faaliyetleri itibariyle sektörlerinde ve ticari ilişkilerinde önemli yere sahip olan, nakit dengeleri iyileştiğinde çok sayıda borçlu için sinerji oluşturabilecek nitelikteki borçlulara önceliğin verilebilmesi gereklilik gösterebilmektedir."

"Protokol hazırlandı"

Açıklamanın devamı şu şekilde:
"Bu yaklaşımla, Türkiye Bankalar Birliği tarafından, yakın dönemde uluslararası piyasalardaki gelişmelerin de etkisiyle ekonomimizde yaşananlar dikkate alınarak, bankalar ve diğer finansal kurumların ticari borçlularla yapacakları finansal yeniden yapılandırma sözleşmelerinde uyulması gereken prensipleri düzenleyen bir protokol hazırlanmıştır.

Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması, toplam kredilerdeki payı yaklaşık yüzde 90 olan banka ve diğer finansal kuruluş tarafından 19 Eylül 2018 itibariyle imzalanmış ve uygulamaya girmiştir. İç süreçleri devam eden banka ve diğer finansal kuruluşların kısa bir süre içinde anlaşmayı imzalamaları beklenmektedir.

"Ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesine yardımcı olunacak"

Finansal Yeniden Yapılandırma uygulamasının amacı gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını vadelerini ödemekte zorlanan işletmelere destek olmaktır. Bu sayede, borçlarının yeniden yapılandırılması veya yeni bir itfa planına bağlanması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağı tespit edilen işletmelerin ekonomik faaliyetlerinin sürdürülerek nakit akımlarının düzenlenmesine ve yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olunacaktır.

Bu yapılırken, alacaklıların yanı sıra ilgili borçlunun, varsa bunlarla bağlantılı bulunan diğer kuruluşlar ile hakim hissedarlarının da iyi niyetlerini ve özverilerini azami ölçüde ortaya koymaları, bu suretle bir uzlaşı platformunun ve sektörler arasında pozitif bir sinerjinin oluşturulmasıdır.

Bankacılık sektörü tüm paydaşlarıyla el birliği, işbirliği ve güç birliği içerisinde, tecrübesini ve kaynaklarını ülkemizin menfaatleri doğrultusunda en verimli şekilde kullanarak üretimin, yatırımın, ihracatın, ticaretin, istihdamın, kısaca büyümenin sürdürülmesi, varlık değerlerinin ve yatırımcı güveninin korunmasına azami ölçüde katkı sağlamaya devam edecektir."

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ19 Eylül 2018 21:19

    DÜNYA DA BİR DÜZEN VARDIR BİRİLERİ BATAR BİRİLERİ ÇIKAR MALESEF BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE PEKTE BATAN GÖRÜLMÜYOR İDARE YOLUNA GİDİLİYOR DİP DELİKSE HEMEN YAMA YAP BOŞ İŞLERDİR ŞİRKETLERİ YÖNETLERDE KARAGÜNLERE HAZIRLIKLI PLAN YAPMALIYDI HAR VURUP HARMAN SAVURDUYSA BIRAKIN BATSINKİ YENİ YÜZLER GELSİN.

  • Borsacı19 Eylül 2018 20:45

    Mümin Karakuş'un önerisi ciddiye alınmalı. Sadece maaş, banka hesapları, , ticari mallar, otomobil ve gayrimenkule haciz gelmeli. Bankalar böylece bankalar yeterli serveti veya geliri olmayanlara daha az kredi verir.

  • Mümin Karakuş19 Eylül 2018 18:45

    Anladık şirketler işletmelerden zorda olanlar var.Borçları var iflas etmiş veya iflas etme durumunda olanlar var.Devlet bankalar yardımcı olmalı ama kredi kartı , tüketici kredisi borcu olan garip vatandaş ne yapsın.her kapı zili çalışında eve haciz mi geldi icra mı geldi diye kıvranan vatandaş ne yapmalı ???? Devlet büyüklerimizden ricamız artık ev eşyalrına hiç haciz gelmemeli ev , araba arasa gelebilir ama ev eşyasına haciz gelmesi konu komşuya rezil olmak daha beter.

  • aytac19 Eylül 2018 15:35

    sırketlerın borclarını odemesı ıcın emeklı ucretlı maaslarınyuzde 40 artması gerekır kı ic pıyasa canlansın zamlar kur artısına gore oldu enflasyona gore degılllll.

  • Borsacı19 Eylül 2018 20:47

    Ekonomiyi en güzel canlandırma metodu emekliye verilecek zam. Direkt harcamaya veya borçlara gidiyor. Ayrıca emekliden parayı alabilmek için akrabalar arayıp soruyor. Bayram ikramiyesinden yaralanmak için bu sene arayan çok oldu, geçen sene arayan soran yoktu.

  • hava19 Eylül 2018 15:33

    bu sırketlerın borclarını odemelerı i,cin ic pıyasanın canlı olması emeklının ucretlının kur artıs oranı yuzde 40 maasının artması gerekır.faizlerın dusuk olması gerekır