BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankalar vergi affında kolaylık istiyor----

Bankalar vergi affında kolaylık istiyor

Bankalar vergi affında kolaylık istiyor
03 Aralık 2010 - 08:13 www.finansgundem.com

Hükümet, vergi, vergi cezaları ve bazı kuruluşların alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis’e getirdi

GÜNÜN KULİSİ: KADİFE ŞAHİN
Vergi borçlarının kredi kartı üzerinden taksitlendirilerek ödenmesi kolaylığı da getiren vergi affı uygulamasında bu işe aracılık yapacak olan yaklaşık 26 banka fonlamada zarara uğrayacakları gerekçesiyle sıcak bakmıyor.
Bankalar, kamu kuruluşlarının kendilerinde tutulan paralarını kanun gereği 20 gün ellerinde tutabildiklerini, oysa vergi borçlarının kredi kartı üzerinden taksitlendirilerek ödenmesinin bu 20 günlük sürenin çok üstünde olacağını belirterek fonlamada zorlanacaklarını ileri sürüyorlar.
Bankalar uygulamanın hayata geçebilmesi için kanuni yasal bir düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtiyor. Bankalar, aksi takdirde vergi affından yararlanarak borçlarını kredi kartına taksit yaparak ödemek isteyenleri kolaylık sağlamalarının mümkün olamayacağını belirtiyorlar.
Bankaların istediği kanun değişikliği için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un değişmesi gerekiyor. 30 Temmuz 2003 tarihinde yapılan yasal düzenleme ile Maliye Bakanlığı’na kredi kartı ile yapılan tahsilat bedellerinin işlem tarihinden itibaren 20 güne kadar bir sürede Merkez Bankası’ndaki hesabına yatırma zorunluluğu konusunda yetki verildi.
Maliye Bakanlığı da 3 Ağustos 2003 tarihinde yayınladığı bir karar ile bu süreyi 20 gün olarak belirledi.

36 ayda 18 taksit
Kurban Bayramı’ndan önce Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan kamuoyuna açıklanan vergi affı tasarısı Maliye, Gümrük Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, TEDAŞ (7 özel dağıtım şirketi dahil), TRT, KOSGEB, TOBB ve OSB’lere olan borçları kapsıyor.
Vergi alacaklarında 31 Temmuz 2010’dan, SGK primlerinde Haziran 2010’dan önceki dönemlere ait borçlar, elektrik ve su alacaklarında da 31 Temmuz 2010’dan önce ödenmesi gereken borçlar dikkate alınacak.
Vergi borçlarının toplam 36 ayda 18 taksit halinde ödenebilecek. Devlet Bakanı Ali Babacan, bu borçların kredi kartına taksit olarak yansıtılması imkanı da getirdiklerini açıklamıştı. Yasa çerçevesinde ilgili kuruluşlar ile protokol yapan bankalar ve bu bankaların kartına sahip olan vatandaşlar uygulamadan yararlanacaklar.
MİLLİYET

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)